Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód:OKHBHUHB

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Súlyos betegségből gyógyult gyerekeknek rendeztünk vízbiztonsági programot

A VMSZ a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal és a Porsche Hungariával közösen rendezte ma meg a „Ments életet a vízen is!” elnevezésű programot Balatonfűzfő önkormányzati kikötőjében.

A programon olyan családok vettek részt, amelyekben súlyos, akár életet veszélyeztető (jellemzően daganatos, CF-es és SMA-s) betegségben szenvedő vagy ezekből gyógyuló gyermek él. Az Alapítvány több mint 10 éve biztosítja ezen családok nyaralását a Balatonnál.

Mikola József, Bagyó Sándor és Bognár Tamás megnyitják a rendezvényt

Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta: „Az ilyen és ehhez hasonló élmények jelentősen hozzájárulhatnak a gyerekek gyorsabb gyógyulásához. Az alapítvány programjain a kis betegek családjai is részt vehetnek, hiszen ők is megszenvedik a hosszas kórházi kezelés viszontagságait. A családi rendezvények mellett A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát” projekt keretei közt igyekszünk kis hőseink különleges kívánságait teljesíteni, míg az „Álomiskola” programunk a társadalomba történő visszailleszkedésüket segíti személyiség fejlesztő tréningek, nyelvtanfolyamok, sportolási lehetőségek, terápiák, fizikai és koordinációs képességek fejlesztésének finanszírozásával.”

Laikus újraélesztést tanítunk
Ilyen az esetszintű mentőautónk felszereltsége

“Mindig nagy örömmel veszünk részt olyan rendezvényeken, ahol edukálhatunk, ahol felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy hogyan lehet megelőzni a vízibaleseteket. Hiszen a vízimentők legfőbb feladata a mentés mellett, célunk az, hogy minél nagyobb számban előzzük meg a baleseteket, tragédiákat. Ám ez a rendezvény kiemelkedik a hasonló események sorából, mert itt olyan gyerekekkel és családjaikkal találkozhatunk, akiknek a napi küzdelmeiből, talpra állásaiból erőt merítünk, és tanulhatunk tőlük helytállást, kitartást, elfogadást” - mondta el a program megnyitóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Érkezik a Rupert

Bognár Tamás, a Porsche Hungaria kommunikációs vezetője kiemelte, hogy Magyarország legnagyobb autóimportőreként nagyon fontosnak tartja a társaság azt, hogy minél szélesebb körű társadalmi felelősségvállalást hajtson végre. „A Ments Életet Alapítványt büszke támogatói vagyunk már hosszú évek óta, hiszen a tevékenységüket nagyon hasznosnak tartjuk. A magunk eszközeivel szeretnénk a lehető legsokrétűbben részt venni segítő munkájukban, a védőszárnyaik alatt lévő beteg gyermekeknek, családjaiknak segítséget nyújtani. Boldog vagyok, hogy összefogásunk eredményét, a megannyi csillogó gyermeki szempárt személyesen is láthattam a mai rendezvényünkön. Mindez megerősítést ad a számomra, hogy érdemes ilyen és ehhez hasonló programok mellé állnunk.” – mondta a kommunikációs vezető.

Balatonfűzfő önkormányzatának kikötője adott helyszínt a rendezvénynek

Kollégáink bemutatták az egyik sürgősségi mentőhajónkat és a mentőeszközeinket, beszélgettünk arról, hogy hogyan kell biztonságosan strandolni és mikor ajánlott mentőmellényt viselni, valamint az alapszintű újraélesztést is megtanítottuk a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Érdeklődésből nem volt hiány

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%