Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

1400 méterre a parttól, sötétben és sűrű ködben kértek segítséget a horgászok

Horgászokat mentettek a vízimentők

2011. november 17-én csütörtökön este 7 óra után két horgász kért segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának központjától. A két férfi elmondta, hogy a szinte átláthatatlan ködben és sötétben teljesen elvesztették tájékozódó képességüket és akkor még csak annyit tudtak, hogy Balatonudvariból indultak horgászni.

Zánkáról indult értük a segítség. A VMSz eszközmentő hajója, fedélzetén két fős legénységgel indult neki a sötét, ködös Balatonnak.
A férfiak elmondták, hogy a náluk levő GPS lemerült, és telefonjaik sem bírják sokáig.

A VMSZ hajója az utoljára ismert hely irányába indulva kezdte meg a horgászok felkutatást, akiket arra kértek, hogy világítsanak és mindent emeljenek fel ami fémből van, hogy a mentőhajó navigációs radarja érzékelni tudja a visszaverődő jeleket. Mintegy két órás keresés után végül a radar érzékelte a horgászokat, akik a parttól 1400 méterre egy halászháló bójája mellett várták a mentő egységeket.

Ezután nem sokkal két órás kutatás után 21 órakor már egymás fényeit is meglátták és végül így sikerült a szinte nulla látótávolság ellenére is rábukkanni az átfázott horgászokra, akiket a hajó fedélzetére vettek. Jelenleg (21:50) Zánkára, a Gyermek és Ifjúsági Centrum kikötője felé hajóznak, ahol a VMSZ bázisán teszik partra a horgászokat a vízimentők.

Ajánlataink: