Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Befejezték a kutatást - nem keresik tovább a szigligeti férfiakat

Szigliget, 2008. december 21.
Vasárnap reggel egy újabb területet is átvizsgáltak a kutatócsoport tagjai, de itt sem bukkantak a két férfi nyomára és a csónakjuk sem került elő. A kutatást befejezték.

A 27 és 29 éves szigligeti férfiak eltűnését pénteken jelezték a hozzátartozók a rendőrségnek, akik a VMSZ segítségét kérték a kutatáshoz. A hozzátartozók elmondása alapján behatárolt területet és annak több kilométeres körzetét több mint tíz órán át kutatták a VMSZ speciális eszközökkel felszerelt hajói. A sonar több korábban elsüllyedt csónakot is felfedezett, melyekhez a búvárok többször is lemerültek a mindössze két fokos vízbe, de nem sikerült az eltűnt férfiak nyomára bukkanni.

Szombaton újabb információk alapján a korábbitól teljesen eltérő helyet vizsgáltak a kutató csoport tagjai, de ez a keresés sem járt eredménnyel.

Vasárnap reggel a VMSZ tovább folytatta a kutatást, melybe bekapcsolódtak a Vízirendészet munkatársai is. Reggel az egyik eltűnt férfi édesapjával futottak ki a vízre, aki egy újabb helyszínt jelölt meg. Délutánra ezt a területet is átvizsgálták, de itt sem találták meg a férfiakat és a csónak sem került elő.

Mivel a délutáni órákban a kutatás elérte azt a területet, melyet már péntek éjjel átvizsgáltak a két férfi keresését befejezték. A kutatás költségeihez egyébként az eltűnt férfiak hozzátartozói pénzbeli adományukkal is hozzájárultak.

A vízimentők péntek estétől vasárnap délutánig összesen kb. 3 négyzetkilométernyi területet vizsgáltak át. A keresésben a VMSZ mentőhajóin kívül részt vettek a keszthelyi vízimentők, a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a balatoni vízirendészet munkatársai is. Mivel a két férfi eltűnésének nincsenek szemtanúi, így szinte lehetetlen meghatározni a vízbe esésük pontos helyét, ezért a kutatás folytatásának nincs értelme.






Ajánlataink: