Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Életmentés és kutatás Ábrahámhegyen

Ábrahámhegy, 2008. augusztus 4.
Szombaton egy kétéves kislányt mentett ki a vízből az ábrahámhegyi strand vízimentője. Egy nappal később pedig több mint száz embert bevonva szervezte meg egy nyolc éves kisfiú keresését, akiről egy órával később kiderült, hogy hazament.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának ábrahámhegyi strandon szolgálatot teljesítő vízimentője lélekjelenlétének köszönhetően menekült meg még szombaton egy két éves kislány. A parton szolgáló vízimentő először a kis vízben üresen lebegő úszógumit vette észre. Azonnal a beindult a vízbe és az úszógumitól nem messze meglátta a víz alatt a kislányt. Azonnal kiemelte a kisgyereket a fél méteres vízből. A kislány szerencséjére azonnal kiöklendezte a szervezetébe került vizet, majd felsírt. A VMSZ vízimentője ezt követően a kislányt visszavitte szüleihez, akik csak ekkor tudták meg, hogy mi történt gyermekükkel.

Vasárnap ugyancsak az ábrahámhegyi strandon kellett közbeavatkozni a vízimentőknek. A hangosbemondóban egy kisfiút kerestek. Erre figyelt fel ugyanaz a vízimentő, aki egy nappal korábban a kislányt kimentette. Megkereste a szülőket, akik elmondták, hogy a kisfiút egy órája nem találják. Az is kiderült, hogy a fiú nem tud úszni, ezért a vízimentő értesítette a VMSZ zánkai központját, ahonnan riasztották a mentő egységeket. Mire a mentőhajó és a rohamcsoport a helyszínre ért a vízimentő a strandon fürdőzőket bevonva már megkezdte a keresést a vízben. Több mint százan álltak csatárláncba és keresték a kisfiút. Egy órás keresés után kiderült, hogy a kisfiú egyelőre még tisztázatlan okok miatt hazament és otthon várta a szüleit.

Fotóalbum






Ajánlataink: