Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Életmentés Fonyódon

Egy 12 éves fiút kellett újraéleszteni

Fonyód, 2013. június 22.
12 óra 45 perckor kért segítséget rádión a Fonyód-Sándortelepen szolgálatot teljesítő vízimentő azzal, hogy egy fiatal fiú újraélesztésébe kezdett. Janoch Orsolya, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentője volt szolgálatban a strandon.

Elmondta, hogy egy nevelő otthonos csoport fürdőzött a strandon. A fiú eltűnt, de eleinte a csoportot kísérő nevelők maguk próbálták keresni, s nem szóltak az ott dolgozó vízimentőnek sem.

A fiúra véletlenül a strand lépcsője mellett a fürdőzők találtak - mesélte Orsolya -, akik azonnal kivitték a 12 éves gyereket. Ekkor már se keringése, se légzése nem volt. A nevelő csak ekkor kért segítséget a VMSZ vízimentőjétől, aki rádión értesítette a Szakszolgálat Zánkai Központját, ahonnan azonnal riasztották az Országos Mentőszolgálatot.
Míg a mentőautó megérkezett egy ott strandoló orvossal közösen végezték a fiú újraélesztését, akinek ezúton is köszönetet mondunk. Az Országos Mentőszolgálat mentőjének megérkezését követően a VMSZ vízimentője az időközben riasztott mentőhelikopternek segített megfelelő leszálló helyet biztosítani, majd a helikopter orvosának utasításai alapján tovább segédkezett a fiú újraélesztésében.

A fiú testhőmérséklete 35 fok körülire hűlt, ebből arra lehet következtetni, hogy 10-15 percet lehetett a víz alatt. Nagyjából 40 perc után a fiúnak stabillá vált a vérkeringése, de önállóan továbbra sem lélegzett, ezért folyamatos lélegeztetés mellett, de stabil állapotban vitte a helikopter a Veszprémi Kórházba.

Janoch Orsolya 22 éves, a Corvinus Egyetem Kertészmérnök hallgatója, idén a második szezonját tölti a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentőjeként.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ezúton s felhívja a strandolók, elsősorban a kisgyereket kísérő, vagy diákcsoporttal érkező nevelők figyelmét, hogy amennyiben valakiről nem tudják, hogy hol tartózkodik, akkor ne próbálják önállóan megkeresni, hanem azonnal értesítsék a strand vízimentőjét, aki tudja, hogy ilyen esetekben mit kell hatékonyan tenni annak érdekében, hogy a pillanatnyilag eltűnt személyt mihamarabb megtalálják.

Linkajánló
Így látták a televíziók. Klikk a lilnkre
Ajánlataink: