Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Horgászok kerültek veszélybe

Fonyód, 2015. július 29.
Ma reggel, háromnegyed nyolckor két horgászt kellett menteniük a vízimentőknek a Fonyód-Bélatelepi strand közelében.
A Vízirendészet munkatársa tájékoztatása szerint két idős férfi egy stégen horgászott, s amikor a másodfokú viharjelzést kiadták, a partra akartak jutni. A csónakjuk a beszállás közben borult fel, s ezt követően vette észre őket a parttól mintegy 200 méterre a VMSZ vízimentője, még szolgálatának kezdete előtt. Ezen a részen a déli parton 2-2,5 méter mély a víz.A Vízirendészet munkatársa tájékoztatása szerint két idős férfi egy stégen horgászott, s amikor a másodfokú viharjelzést kiadták, a partra akartak jutni. A csónakjuk a beszállás közben borult fel, s ezt követően vette észre a két személyt a parttól mintegy 200 méterre a VMSZ vízimentője, még szolgálatának kezdete előtt. Ezen a részen a déli parton 2-2,5 méter mély a víz.

A vízimentő azonnal riasztotta a VMSZ Zánkai Központját, ahonnan munkatársaink a Vízirendészet segítségét kérték, mivel az ő hajóik közelebb voltak a helyszínhez. A két férfi egyike egy stég lábába kapaszkodva tartotta magát, őt a vízirendőrök hajójukba emelték, míg a másik férfiért a vízimentőnk úszva ment a vízbe, s a parton biztonságba helyezte.

A 70 év körüli horgászoknak végül az ijedtségen kívül nem esett bajuk, s végül szerencsésen megúszták a kalandot. Az eset idején az érintett medencében II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Tar Mihály, szóvivő
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata


Ajánlataink: