Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

I. Sulisárkány fesztivál Sarudon, a VMSZ támogatásával

Új program készül gyökeret verni a Tisza-tavon. A Tisza-tó Active, azaz Fedezd fel a Magad természetét címet viselő program keretében a szervezők arra törekszenek, hogy a Sarudi-medencében illetve a Tisza-tavon új sportokat népszerűsítsenek, és izgalmas versenyeket szervezzenek. 2015. május 23-án a Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából például megrendezésre került az I. Sulisárkány Fesztivál, melyen több mint 100 iskolás gyermek vett részt.



Az ingyenes rendezvény lebonyolítását Sarud képviselőtestülete, a vízirendészet, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Kötivizig és a helyi vállalkozók támogatták, példát mutatva a társadalmi összefogás által megvalósuló fiataloknak szóló, szabadidős és sportrendezvényre.

A verseny 5-6., illetve 7-8.osztályok között zajlott, 11 fős hajókban. A 10+1 tagú legénység soraiban 2 lánynak is helyet kellett foglalnia. A rendezvényre versenyen kívül a Sarudon pihenő iskolák, csoportok, sőt felnőtt csapatok is benevezhettek, kipróbálhatták a sárkányhajózást.

Az izgalmas verseny szemerkélő esőben, ám nagyszerű hangulatban zajlott. Nekünk nagy élmény volt és őszintén reméljük, hogy a jövőben egyre több színes, büszke sárkányt látunk majd, amint a Tisza-tó vízét szeli.








Ajánlataink: