Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Kánikula – Két embert sikerült visszahozni a vízimentőknek

Szinte egyidőben két embert, Balatonlellén egy nőt, míg Tihanyban egy férfit kellett újraéleszteni azt követően, hogy élettelen testüket a partra vitték.

Nem sokkal 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon. Munkatársunk azonnal a helyszínre sietett. Életjeleket nem mutatott, ezért kollégánk, egy külföldi strandoló segítségével megkezdte a reanimációt. A VMSZ irányítási csoportja Ábrahámhegyről indított egy sürgősségi mentőhajót, melynek személyzete, valamint a Gyermekmentő Alapítvány és a mentőhelikopter helyszínre riasztott egysége közösen küzdöttek a nő életéért.

A nőt közel egy órás újraélesztés után a helikopterbe vitték, de felszállás előtt újra leállt a keringése és így újrakezdték a reanimációt. A második beavatkozás után sikerült olyan stabil állapotba hozni, hogy a mentőhelikopter kórházba vitte.

Közben Tihanyban egy élettelen férfit vettek észre a strandolók, ahogy a vízen lebeg. Őt is a VMSZ munkatársa kezdte újraéleszteni azt követően, hogy a vízből kimentették. Feltehetően ez a férfi is rosszul lett és így kerülhetett a vízbe. Őt gyorsan, 2-3 perces újraélesztés után már sikerült visszahozni, ettől kezdve ugyan még eszméletlen volt, de már spontán légzése alakult ki.
Ehhez az esethez Tihanyból indult a Rupert sürgősségi mentőhajó, valamint a szárazföldön az OMSZ esetkocsija. A férfi állapotát stabilizálták, majd mentővel kórházba szállították.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a két eset kapcsán, különös tekintettel a kánikulára, fokozott óvatosságra inti a különböző betegségekben szenvedőket. Számukra ugyanis a fürdőzés - ami együtt jár a napon tartózkodással - fokozottabb veszélyt jelent, mint az egészséges szervezetű emberekre.

Felvételeinket Balázs László készítette a tihanyi,
Timm Andrea a balatonlellei esetnél

Balázs László felvétele
Balázs László felvétele
Balázs László felvétele
Timm Andrea felvétele
Timm Andrea felvétele
Timm Andrea felvétele

Ajánlataink: