Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Már nem lehetett segíteni

A holland kisfiút már csak holtan találták meg a SONAR-ral Révfülöpön

Révfülöp, 2012. július 1.
9 óra előtt pár perccel riasztotta az Országos Mentőszolgálat Veszprémi mentésirányítási Központja a Rupert Sürgősségi Mentőhajót, hogy egy fiatal fiút láttak elmerülni Révfülöpön.
A kutatást követően Siófokra kért segítséget az OMSZ.

Egy perccel az OMSZ riasztását követően a közeli strandon szolgáló vízimentőnk is jelezte a Zánkai Központnak, hogy bekapcsolódott egy eltűnt személy keresésébe. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a fiú a Napfény Kempingből indult úszva a Szigeti Strand irányába. A kempingben többen is állították, hogy látták elmerülni. A szemtanúk által megjelölt területet, három hajó, (köztük a Rupert Sürgősségi mentőhajó) személyzete SONAR segítségével vizsgálta át.

A riasztást követően másfél órával jelezte a kutató csapat, hogy 1,60 m-es vízben megtalálták a 11 éves holland kisfiú holttestét.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Még Révfülöpön volt a Rupert, amikor az OMSZ mentésirányításától újabb riasztás érkezett. Siófokra kértek segítséget, ahol Szabadi-Sóstón, a Tömörkény utcai strandon egy 50 év körüli férfit láttak elmerülni. A Rupert és egy másik hajó indult a helyszínre. A kutatás jelenleg még folyamatban van.








Ajánlataink: