Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Megint életet mentettünk

Ábrahámhegy, 2013. november 2.
Ma dél után nem sokkal egy szörfös édesapja riasztotta a vízimentőket, hogy a fia egy férfit lát Ábrahámhegy és Pálköve között egy vitorlás katamaránnal próbálkozni, mely valószínűleg az erős szélben felborult. A vitorlás vezetőjének szerencséje volt, időben érkezett a segítség.

A bajbajutott emberért Zánkáról indult a Rupert mentőhajóval Tóth Péter hajóvezető és Antal Kálmán vízimentő, akik szerencsére még időben érkeztek. A helyszínen derült ki, hogy egy 70 éves férfi egyedül indult a két törzsű vitorlással Ábrahámhegyről... Az erős széllel azonban nem bírt és a hajója felborult, s hiába próbálkozott nem tudta visszaállítani. A férfin nem volt vízhatlan ruha, mindössze egy esőkabáttal próbált a hűvös levegő és a 13-14 fokos víz ellen védekezni.

Szerencséjére a mentőmellényét használta, ám a nála levő mobiltelefont egy egyszerű, bolti péksüteményes nejlonzacskóba csomagolva vitte magával. Miután felborult erre a telefonra már nem számíthatott, s így az volt a szerencséje, hogy egy szörfös a közelből észrevette, hogy baj van és mindent megtett azért, hogy időben érkezhessen segítség. Mivel a szörfös az időjárásnak megfelelő öltözékben volt, így folyamatosan tudta férfit figyelni, s ezzel a helyszínre érve a vízimentőknek a keresésre időt sem kellett fordítani.

A Rupert kétfős legénysége a szörfös segítségével a felborult hajót visszaállította, majd a gazdáját a "fedélzetére" segítette, aki ekkor már feltehetően a vízben töltött idő hatására kissé megzavarodva a part felé evezve indult. Az időközben a helyszínre érkező vízirendőrök ezt látva úgy döntöttek, hogy a biztonság kedvéért az idős férfit az ábrahámhegyi kikötőbe vontatják.

Linkajánló
Az eset érdekessége, hogy a vízirendészetet a partról egy férfi értesítette, aki a katamarán segítségére induló, vitorla nélküli szörföst vette észre, s azt gondolta, hogy ő került bajba, s hozzá hívta a segítséget.Ajánlataink: