Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Szerencsés véget ért a hétvége

Vasárnap késő délután egy óra alatt kétszer mentettek a sürgősségi mentőhajók

Balaton, 2014. augusztus 24.
Balatonfüred partjaitól másfél kilométerre egy vitorláson egy 48 éves nő allergiás roham miatt szorult segítségre, míg Ábrahámhegy előtt egy kis vitorláson utazó három ember kért segítséget, mert a vitorlájuk elszakadt.

foto: facebook
Nyugodtan, szinte események nélkül telt a vasárnap egészen a kora esti órákig. Először Balatonfüredre riasztotta a vízirendészet ügyelete a vízimentőket, mert egy 48 éves nő allergiás rohamot kapott.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Zánkai Központja a Rupert Sürgősségi Mentőhajót indította Tihanyból a bajba került nő megmentésére. A Balatonfüred előtti nyílt vízen várakozó vitorláshoz 5 perc alatt érkezett a szakszerű segítség. A Sürgősségi Mentőhajó mentőorvosa a nőt ellátta, maja partra szállították, ahol az Országos Mentőszolgálat munkatársainak átadták.

Nem egészen egy órával később Ábrahámhegy előtti nyílt vízről kértek segítséget egy kis vitorláson ülő és sodródó utasok. Elmondták, hogy hajójuk vitorlája elszakadt, így pedig nem tudnak visszatérni a kikötőbe. A segélykéréstől számított hetedik percben a hajó mellett volt már VMSZ Ábrahámhegyen állomásozó "kis" Sürgősségi Mentőhajója, amely a sérült hajót s utasait is biztonságosan a partra juttatta.
Ajánlataink: