Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Szezonfelező sajtótájékoztatót tartottunk Tihanyban

Tihany, 2015. július 31.
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület július 31-én Tihanyban, a Tihanyi Hajós Egylet kikötőjében tartotta szezonközi sajtótájékoztatóját.A nagy érdeklődés mellett zajlott tájékoztatón számot adtunk a szezonban eddig történtekről és beharangoztuk az elkövetkezendő VMSZ eseményeket is.

Bagyó Sándor elnök számokban mutatta be a Szakszolgálatot, a biztosított helyszíneket valamint a szezon eddigi strandi és hajós mentési statisztikai adatait. A közel 1000 fős aktív taglistával rendelkező szervezet jelenleg 77 helyszínen - főként balatoni strandokon, kempingekben, strandok medencéjénél, uszodákban és fürdőkben - áll nap mit nap szolgálatba. A strandokon naponta összesen 100-120 fő, míg a hajós szolgálaton 15 fő áll készenlétben. Augusztus 1. napjáig 2 356 fő könnyű és 51 fő súlyos sérültet láttunk el. 1 főt kellett a vízből mentenünk és 1 fő újraélesztésében segítettünk. 45 alkalommal riasztottak bennünket hajón bajbajutott személyhez, 5 esetben a személyen kívül a hajó is várta segítségünket és13 alkalommal eszköz mentésére kaptunk segélykérést. A vízimentés mellett 20 vitorlásverseny és 37 egyéb rendezvény - vízi és vízparti programok, zenei fesztiválok, filmforgatás - vízi biztonságáról gondoskodtunk.

Bemutatásra kerültek a BalatonHelp ingyenes segélykérő okostelefon alkalmazás letöltési adatai is: a saját fejlesztésű applikációt már most háromszor annyian töltöttek le, mint a tavalyi évben.

A sajtótájékoztató eseményen a VMSZ kollégái is szerepet kaptak. Szedlák-Kun Péter vízimentő mutatta be azt a két, saját összeállítású, egységes, magyar nyelvű, az aktuális protokollnak megfelelően összeállított vízimentő tananyagot, melyeket a mai nappal ingyenesen bocsátunk az érdeklődők rendelkezésére. A dokumentumok a vízimentők honlapjáról az alábbi linken tölthetők le: http://vizimentok.hu/hu/szolgaltatasok/info/ingyenesen-letoltheto-elektronikus-tananyagok/473/

Illés Zoltán vízimentő a sajtótájékoztató végén egy olyan újraélesztési bemutatóba vonta be az újságírókat és a jelen lévőket, amilyennel az augusztusban induló Vízimentő Roadshow-k alkalmával, a közel 20 balatoni strandon is találkozhat majd a nagyközönség. Célunk, hogy személyes jelenlétünkkel, tájékoztatásunkkal még inkább figyelmeztessük az embereket a vizek veszélyeire, valamint a vízenlét és a fürdőzés szabályaira. „A Kezed életet menthet!” hívószó alatt zajló életmentési oktatásunk során az érdeklődők elsajátíthatják a laikus újraélesztést is, a játékos kedvűek pedig kipróbálhatják ügyességüket, próbára tehetik tudásukat főtámogatónk, a MOL által biztosított ajándékokért. A Vízimentő Roadshow állomásainak listája honlapunkon, a következő linken érhető el: http://vizimentok.hu/hu/hirek/vizimento-roadshow-indul-a-balaton-korul/498/

A tájékoztatón jelen volt Varga Lajos, a Nelson Flottalízing Kft. ügyvezetője is, aki személyes, vitorlázó tapasztalataival hívta fel a figyelmet a vízen tartózkodás szabályaira és vízimentő munkánk fontosságára. A vízi biztonság mellett a járműbiztonságot is első helyen kezelő cégvezető segítségével kapcsolódhattunk össze a közelmúltban a szintén jelen lévő Pehely Balázzsal, a Spiller Trade Kft. ügyvezetőjével.

Partneri kapcsolatunk alapját a FireStryker tűzvédelmi eszköz jelenti, mely mostantól mentőhajóink egyik legfontosabb tartozéka. A berendezés kiválóan alkalmas szerverszobák, elektromos berendezések, gépjárművek, teher gépkocsik, autóbuszok, hajók védelmére, tekintettel arra, hogy használatakor nem keletkezik szennyeződés. Tökéletes megoldást jelent kezdeti A, B és C tüzek, valamint háztartási tüzek oltására, továbbá 100 000 Volt-ig elektromos tűz esetében is használható. Kisméretű, akár egy kesztyűtartóban is elfér. Élettartama 15 év, időszakos ellenőrzésre nincs szükség.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Spiller Trade Kft-nek, amiért a készülékeket ingyenesen bocsátotta rendelkezésünkre, támogatva ezzel a VMSZ működését.






Ajánlataink: