Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Szezonzáró sajtótájékoztató

Balatonfüred, 2013. szeptember 20.
Balatonfüreden a Vitorlás Étteremben tartotta szezonzáró sajtótájékoztatóját a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, melyen részt vett Jonathan Knott, Nagy- Britannia magyarországi nagykövete is.

Jonathan Knott (jobbról) átadja a "csekket" Bagyó Sándornak
A brit diplomata nem véletlenül jelent meg a tájékoztatón, ugyanis elhozta a jelképes csekket, mellyel azt az összeget adta át a VMSZ-nek és ezzel párhuzamosan a brit vízimentőknek, melyet a Balaton átúszáshoz kapcsolódó adománygyűjtés során gyűjtött össze. A banki költségek levonása után a brit és a magyar vízimentők egyaránt 1.093.862 forintot kaptak, melyekből eszközöket vásárolhatnak.



Timm Andrea (jobbról) és Tóth Péter az új gépet mutatja be
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a tájékoztatón már be is mutatta azt az életmentésben nagy szerepet kapó automatát, mely újra élesztés esetén a fizikailag legfárasztóbb és a legnagyobb koncentrációt igénylő szívmasszázst hajtja végre az ember helyett. A több mint négy milliós berendezés megvásárláshoz nagy segítség volt a brit nagykövet adománya.



Jonathan Knott (középen) a tapasztalatairól beszélt
A gyűjtéssel kapcsolatban Jonathan Knott elmondta, hogy szeretné Magyarországon is meghonosítani azt a brit adományozási szokást, amikor valamilyen sport, vagy más erőfeszítést igénylő tevékenység elvégzését a barátok, cégek, különböző szervezetek anyagi hozzájárulásukkal is segítik, melyet azután valamilyen nemes célra ajánlanak fel. Az első alkalommal szervezett gyűjtésével több mint kétmillió forintot sikerült a nagykövetnek szereznie, melynek egyik felét a magyar, másik felét pedig a brit vízimentők kapták meg. A nagykövet azt mondta, hogy a Balaton átúszás egy igazi kihívás volt számára, s örül annak, hogy részt vehetett az eseményen, ahol mindenki mosolygott, jól érezte magát és igazi fesztivál hangulatban tölthette a napját a Balatonon. (Jonathan Knott 2 óra 4 perc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot)



Bagyó Sándor (balról) a szezont értékelte
Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi szakszolgálatának elnöke a szezon értékelésében kitért arra, hogy nagyon örült a nagykövet megkeresésének, s annak még inkább, hogy a szívmasszázst végző gépet az egyesület megvásárolhatta. A 2013-as szezonnal kapcsolatban kiemelte, hogy a vízirendészet adatai szerint idén négy áldozata volt a Balatonnak, akik közül mindössze egy esetben vezethető vissza a tragédia az emberi felelőtlenségre. A másik három esetben valamilyen korábbi betegség volt a tragédia kiváltója. A VMSZ elnöke kiemelte, hogy évek óta 10 alatt van a balatoni áldozatok száma, s ez annak fényében, hogy a 90-es években egy-egy szezonban nem volt ritka, hogy 45-50-en is a meghaltak, hatalmas eredmény. Bagyó Sándor szerint a csökkenés a más szervezetekkel, vízirendészettel vagy éppen a meteorológiai szolgálattal végzett közös munka eredménye, melynek köszönhetően már a parton sikerül megelőzni a tragédiákat. Az elnök kiemelte, hogy miközben a strandi könnyebb sérülések száma jelentősen emelkedett, kagylóvágások, horzsolások, zúzódások, addig a súlyos esetekből kevesebb történt, s ez arra utal, hogy a strandolók egyre komolyabban veszik a figyelmeztetéseket.



A Rupert sürgősségi mentőhajó a Vitorlás Étterem előtt
Bagyó Sándor a szezon értékelését követően az őszi-téli feladatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a horgászok, s a vitorlázók miatt - ugyan csökkentett létszámmal, de - folyamatos ügyeletet látnak el a vízimentők.

A vízimentők idei munkáját Magyarország belügyminisztere, Dr. Pintér Sándor, köszönő levelében ismerte el.

Letöltések

















Ajánlataink: