Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Új szponzor a fedélzeten - A Bujdosó támogatja a balatoni Vízimentőket

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hivatalos bora a Bujdosó Mentőöv

Balaton, 2014. február 13.
A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, amely a Balaton és a vízisportok elkötelezett híve, 2014-től támogatja a balatoni vízimentőket. Csütörtökön, a Budapest Boatshow kiállításon mutatták be a Bujdosó új termékcímkével ellátott Mentőöv nevű borát. A címkeváltást nemes cél vezérelte, hiszen Bujdosóék minden eladott palack után tíz forinttal kívánják segíteni a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkáját.

„A Balaton partján nőttünk fel, kis túlzással mondhatjuk, hogy hamarabb tanultunk meg vitorlázni, mint járni. A borászat mellett a víz szeretete az, ami boldoggá tesz bennünket, így nem volt kérdés, hogy támogatjuk a vitorlázókat és fürdőzőket egyaránt óvó vízimentőket” – mondta Bujdosó Ferenc, a pincészet vezető borásza.
A VMSZ kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre, egyesületük több mint hatszáz tagjával évente számos vízimentő tanfolyamot szervez. Több száz iskolában tartottak prevenciós előadást, emellett a Balaton partján több mint ötven strandon állnak szolgálatban, aminek köszönhetően eddig közel háromezer személyt mentettek ki a vízből.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke több szempontból is örül a támogatásnak. „Szerencsés dolog, hogy Bujdosóékkal működhetünk együtt, hiszen ők egyrészt elkötelezettek a hajózás iránt, másrészt kiváló minőséget képviselnek, ami hitelességük záloga is egyben. Példaértékű az a csapatmunka és az elhivatottság, ami a Bujdosó családi pincészetet jellemezi. Ezek a szempontok maradéktalanul párhuzamba állíthatók a VMSZ törekvéseivel” – mondta Bagyó Sándor.

A Bujdosó család kiemelt figyelmet fordít a vízi sportokhoz kapcsolódó események támogatására, de társadalmi felelősségvállalásuk kiterjed többek között a Nemzeti Kézilabda Akadémia vagy a Balaton-vidéki regionális rendezvények szponzorálására is.
A fogyasztók körében az egyik legnépszerűbb Bujdosó bor a Mentőöv, egy lazacszínű, könnyed rosé. Intenzív, gazdag virágos illatú, ízét a Pinot Noir üde, gyümölcsös savai határozzák meg. A fogyasztók nyáron nagyon kedvelik a kiváló minőségű rosét, amely kiváló zárása lehet egy vitorlázással vagy fürdőzéssel töltött balatoni napnak. Így a VMSZ választása nem véletlenül esett vízimentő eszközről elnevezett Bujdosó Mentőövre.
A VMSZ-t segítő jótékonysági akció előreláthatóan nyár végéig tart, ezidő alatt a VMSZ hivatalos bora a Bujdosó Mentőöv lesz. Az új címkés Bujdosó Mentőöv számos helyen beszerezhető, így például a pincészet saját webshopján, a nagyobb élelmiszerláncokban és jó néhány borszaküzletben.

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészetről
A nagy hagyományokkal rendelkező Bujdosó család a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig a legmodernebb technológiát is alkalmazva összesen nyolcvankét hektár szőlőt művelnek. Bujdosóék 1972-ben telepítették az első hold szőlőt. Csak és kizárólag saját szőlőalapanyaggal dolgoznak, abból is a válogatott legszebb, legminőségibb tételekből termelik a bort. Az elmúlt két évtizedben szőlőterületek rekonstrukciójával, és új telepítésekkel, valamint a művelési módok korszerűsítésével alapozták hosszú távú céljaikat. Mivel a termőhelyek tulajdonságai, adottságai döntően meghatározzák a szőlő értékeit, a tudatos, több évtizedes munka eredményeként minőségi szőlőt termelhetnek. Így termékpalettájukon ma már a prémium szegmensbe tartozó borok is megtalálhatók.
A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a Tramini, a Királyleányka, a Szürkebarát és az Olaszrizling, de jelentős területen termesztenek Chardonnay, Irsai Olivér és Sauvignon Blanc fajtákat is. Legfontosabb kékszőlőik a Merlot, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Pinot Noir. A Balaton közelsége okán a család mindig is kötődött a tóhoz, többek közt aktívan vitorláznak is. Prémium boraikat a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el.












Ajánlataink: