Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Vízimentők hozták partra egy 62 éves férfi holttestét Örvényes közelében

Örvényes, 2015. január 4.
Negyed hét után pár perccel érkezett a riasztás a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának központi hívószámára, a Rendőrségtől, mely szerint egy férfit keresnek, aki Örvényesen a szabad strand közelében jégszörfözött, majd eltűnt. Információgyűjtést követően negyed nyolc után indult a VMSZ mentőcsoportja, amikor már a Katasztrófavédelem munkatársai kértek segítséget, akik akkor már pontosan tudták, hogy hol a férfi holtteste.

Időközben kiderült, hogy a 62 éves férfi a mindössze 4-5 cm vastagságú, ráadásul rendkívül kiszámíthatatlanul megfagyott jégen jégszörfözött az örvényesi szabad strand előtti területen. A holttestet a kutatók már korábban megtalálták, de speciális eszközök nélkül a gyenge jégen nem tudták megközelíteni. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai - Dárdai Miklós és Beke György - a riasztást követően kb 20-25 perccel egy felfújható mentőplatform használatával elérte a parttól kb 200-250 méterre levő holttestet, majd a partra vitték ahol átadták a hatóságoknak.

Dárdai Miklós elmondta, hogy a jég sportolásra alkalmatlan. A változó időjárás következtében a vastagsága nem egyenletes, felülete is egyenetlen. Sok helyen vannak a madarak által kifürdött lékek, melyek fölött pár milliméteres jéghártya lehet, de sok kisebb-nagyobb foltban teljesen kiolvasztották a madarak a jeget. A 62 éves férfi holttestét is egy ilyen nagyobb lékben találták meg az őt kereső kutatócsoport tagjai.


Ajánlataink: