Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

575 – Keszthely Triathlon

2021. június 12-én - amellett, hogy már több balaton-parti strand megnyitotta kapuit - az 575 – Keszthely Triatlon versenyekkel kezdetét vette az idei amatőr sportrendezvények sorozata.

A versenyre online lehetett nevezni, a Keszthely Triathlon középtávra 800 fő nevezését fogadták el, míg a sprinttáv maximum 400 fővel indulhatott el.

Középtáv:

Úszás: 1,9 km
Kerékpározás: 90 km
Futás: 21,1 km
A rajt időpontja: 2021. június 12., 8:00

A középtáv versenykiírásra egyéni amatőr versenyzők, a váltó versenyre 3-7 fős csoportok nevezését fogadták el a szervezők.

Sprinttáv:

Úszás: 750 m
Kerékpározás: 20 000 m
Futás: 5 000 m
A rajt időpontjai: 2021. 06. 12., 1. futam 16:30, 17:00




Mivel a verseny egyik alappillére a szabadvízi úszás versenyszám, természetesen mi sem hiányozhattunk a Keszthelyi Városi Strandról. Egy sürgősségi mentőhajóval, két mentőhajóval és összesen 9 fő szakképzett hajózó és egészségügyi legénységgel vigyáztuk az úszokat a vízben. Több éves gyakorlattal a hátunk mögött, az eddigi évek során jól bevált módon, két hajóval kísértük a mezőnyt, míg a harmadik hajónk és legénysége folyamatosan ott dolgozott ahol a legtöbb versenyzőt kellett a vízből kiemelnünk.

Az idei évben a versenyzőknek is nagy kihívást jelentett, hogy megfelelően tudjanak készülni a versenyre, a pandémi okán zárva tartó uszodák hiányában. Nyílt, szabad vízben úszni amúgy sem azonos kihívás és teljesítmény, mint mindez medencei körülmények között. Sokan teljesítették sikerrel a távot ami talán kicsit annak is köszönhető, hogy ez volt az első igazi olyan nyári hétvége amikor a víz hőfoka kedvezett az úszásnak.




A rajt helyszíne mindkét verseny estében a Keszthely Városi Strand volt. Innen az úszók, a táv teljesítése után - a lidó részen elhagyva a vízterületet - a parti sétányon elhelyezett depóba futottak ahol átöltöztek a kerékpározáshoz. Ugyanide tértek vissza a futó számhoz való átöltözéshez is a versenyzők és megkezdték a harmadik távot, futva a szintén a Keszthely Parti sétányon felállított Cél felé.

Az 575 - Keszthely Triathlon verseny részletes eredményei itt láthatóak:
https://keszthelytriathlon.hu/oldal/eredmenyek

Gratulálunk a verseny résztvevőinek az elért szép eredményekhez és a verseny szervezőinek a profi lebonyolításhoz. Jó volt két év kihagyás után újra itt lenni!



Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%