Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Elrajtolt a Kékszalag!

Ma 9 órakor elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, melyet idén is a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosít, a Magyar Vitorlás Szövetség motoros hajóival és a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság együtt végezzük a személymentést és a műszaki mentést is.




Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyére több mint 556 hajó nevezett, enyhe szélben kezdték meg a versenyt nem sokkal ezelőtt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a verseny előtt és a megmérettetés alatt is folyamatosan ad tájékoztatást a Kékszalag résztvevőinek a várható időjárásról. Ez alapján arra számítunk, hogy a szél sebessége még tovább enyhül a nap folyamán, és szombat reggel 9 óráig - a verseny végéig-, csupán a Balaton által kelltet gyenge cirkulációra építhetnek a vitorlázók. Túlnyomóan napos, száraz, de nem túl meleg idő várható.



A Kékszalag távja légvonalban 160 km, de természetesen nem ennyit tesznek meg a versenyzők, a lehető leggyorsabban levitorlázható útvonalon navigálják magukat. A rajt és a célvonal a balatonfüredi kikötő előtt található. Elrajtolva először a Balatonkenesénél kitűzött pályajel felé veszik az irányt, majd Siófokon át a Tihanyi-szorosba érkeznek, onnan pedig Keszthelyig vitorláznak, ahol a fordítóbóját megkerülve visszaindulnak Balatonfüredre.




Az első Kékszalag versenyt 1934-ben rendezték meg a Balatonon, és a háború éveit kivéve két évente tartották meg. 2001 óta pedig évente versenyeznek ezen, a ma már ünnepszámba menő megmérettetésen a vitorlázók.

Idén egy nyomkövető applikáció segítségével bárki figyelemmel kísérheti a verseny állását, ha ide kattint.






Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%