Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Mi biztosítottuk a Mikulás Regattát

A BL YachtClub & Apartments már 9. éve rendez téli vitorlásversenyeket a Balatonon, és mindig minket bíz meg a rendezvény biztosításával. Idén 30 hajó nevezett, és senki nem került bajba a verseny során.

Fotó: BL YachtClub & Apartments

A verseny rendezői mindig a téli időjárásnak megfelelően írják ki a versenyt: a hajókon csak alapvitorlázatot, top génuát és reachert használhatnak, és kötelező mindenkinek mentőmellényt viselni a hajóralépéstől a partraszállásig.

Azoknak, akik nem szervezett versenyeken, túrákon vitorláznak (vagy akár szörföznek, kajakoznak) a téli időszakban, javasoljuk, hogy csak a téli időjárásra felkészített hajóval, a hideg időjáráshoz készült öltözetben hajózzanak (különösen figyelve arra, hogy a végtagokat is az időjárásnak megfelelő öltözék fedje). És minden esetben viseljenek mentőmellényt -télen ez elengedhetetlen a biztonságos hajózáshoz. Ezen kívül nagyon fontos, hogy feltöltött, vízálló tokban tartott mobiltelefonnal hajózzanak ki, és ajánlatos értesíteni valakit (családtagot, közeli ismerőst) arról, hogy vízre mennek. (Hogy legyen, aki figyeli, időben, rendben visszaérnek-e.)

Fotó: BL YachtClub & Apartments
kép: Puhr Ádám

Ezeken kívül ajánljuk, hogy töltse le a telefonjára a BalatonHelp applikációt, amelyen nagyon gyorsan tud segítséget hívni, hiszen a hívás helyének GPS koordinátáit azonnal megkapja mentőegységünk.

Nem szabad elfelejteni, hogy télen már nincs viharjelzés a nagy tavainkon, így már a vízreszállás tervezése során és a vízen is tájékozódni kell a várható időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, vagy a Meteora elnevezésű applikációjukon keresztül. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nincsenek kint a tavaszi-nyári szezonban megszokott hajózási jelek, illetve a köd is megnehezíti a tájékozódást. Ezért különösen át kell gondolni, merre megy az ember és hogyan fog eligazodni a tájban.

kép: Puhr Ádám

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%