Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

A 2022-es nyári szezon számokban

Idén is elkészítettük azt az összefoglaló videót amelyben beszámolunk az idei nyári szezonban végzett munkánkról.2022-ben 64 strandon teljesítettünk szolgálatot, 51 balatoni, 10 vidéki és 3 budapesti helyszínen.
Egy átlagos nyári napon 120 kollégánk dolgozott napi 10-12 órában.

Összeségében 435 munkatársunk vett részt az idei szezon strandi és mélyvízi mentési feladatainak ellátásban.

8 vízimentő tanfolyamot tartottunk, ezeknek köszönhetően 77 új vízimentő lépett szolgálatba ezen a nyáron, akik közül többen az úszómesteri és a vízicsúszdakezelői képesítést is megszerezték.

Az általunk biztosított strandokon 3531 esetben láttunk el embereket. Harmincnégyüket vízből mentettünk ki, 43 sérült személy pedig a strandon történt ellátás után további, kórházi kezelést igényelt. Szárazföldi mentőegységeink - a mentőtiszti autónk és az esetkocsink-, 71 alkalommal láttak el esetfeladatot. 

Mentőhajóinkat 180 alkalommal riasztották, melyek legénysége hetvenötször bajbajutott személyhez vonult, ezen belül 61 esetfeladatot látott el.

74 vízi vagy vízparti rendezvényt biztosítottunk – többek között a Balaton-átúszást, a Balaton Soundot, a Vizes világbajnokságot és a Kékszalagot.

48 alkalommal vonultunk eszközmentéshez - amikor bajba jutott hajót, vitorlást kellett kiemelnünk vagy a partra vontatnunk.

Vizek veszélyei címmel balesetmegelőző kisfilmsorozatot gyártottunk, melyet a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatain elnyert támogatás felhasználásával tudtunk elkészíteni. A filmsorozatot közösségi média felületeinken, illetve médiapartnereink bevonásával országos szinten tudtuk terjeszteni. 

Prevenciós programunk keretében két újabb balatoni strandon helyeztünk ki Mentőöv táblákat. Jövő nyáron pedig már 7 strandon várja mentőmellényállvány a gyerekeket: Balatonalmádiban, Balatonkenesén, Alsóörsön, Keszthelyen, Gyenesdiáson és Balatonlellén - itt 2 helyszínen is.

A célunk még mindig az, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava.

A statisztikában szereplő számok a 2022. október 6-ai állapotot tükrözik.Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%