Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

A lehető legújabb navigációs és kutató rendszer került a Rupertre

Egy rendkívül nagy összegű adományt kaptunk a Navi-Gate Kft.-től, a Garmin műszerek magyarországi forgalmazójától.

Ennek köszönhetően a Balaton keleti-medencéjében állomásozó sürgősségi mentőhajónkat, a Rupertet, a lehető legkorszerűbb radarral, navigációs rendszerrel és keresővel tudtuk felszerelni a strandszezon elejére. Bárkinek szívesen megmutatjuk az új eszközöket és a mentőhajót, aki szeptember 1-én, 13 és 15 óra között ellátogat a Balaton Boat Showra.

Tavaly novemberben írtuk ki a Facebook oldalunkra, hogy az ország első sürgősségi mentőhajója, a Rupert, jelentős felújításra szorul, ami akkora összeg, hogy adományokra van szükségünk. Tételesen leírtuk, hogy milyen javításokat kell elvégeznünk a hajón. Ebben a listában az is szerepelt, hogy az összes navigációs és kutató műszert (úgynevezett szonárt) cserélnünk kell. Erre a bejegyzésünkre keresett meg minket a Navi-Gate Kft. vezetése, és felajánlotta a segítségét.

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egy közel 8 millió forintos műszerparkot fog kapni a Rupert, hiszen mi ennek csak egy kis részét tudtuk kifizetni.

“Óriási lépés a Rupert felújításában az, hogy ezt a három új műszert fel tudtuk szerelni” - mondta el Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. “Megmondom őszintén, hanyatt estünk, amikor a Navi-Gate Kft. ügyvezetője, Selmeczi Dániel elénk tárta az ajánlatukat. Ennél korszerűbb navigációs rendszer és kereső műszer erre a hajótípusra nem létezik jelenleg a piacon.

Mérhetetlenül jó érzés az, hogy Selmeczi Úr és kollégái ennyire elkötelezettek a társadalom felé, és úgy gondolják, a Balaton legfrekventáltabb területén a legkorszerűbb eszközökkel kell az emberek biztonságát garantálni és életeket menteni. És amint meghallották a kérésünket, azonnal beálltak az ügy mellé”
- tette hozzá.
A Rupert az ország első sürgősségi mentőhajója, amit 2008-ban helyeztünk szolgálatba a Balatonon, a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásának köszönhetően. A nyári időszakban a hajón öt fős személyzet dolgozik: a három vízimentő mellett egy mentőtiszt vagy mentőorvos és egy mentőszakápoló is szolgál napi 24 órában. A fedélzeten minden olyan, a sürgősségi betegellátást szolgáló eszköz megtalálható, amit a mentési rendelet előír. Olyan a felszerelése, mint egy esetkocsinak, azzal a különbséggel, hogy a hajón speciális ütésálló-vízálló táskában tároljuk ezeket az eszközöket.

A Rupertet két darab 300 lóerős motor hajtja, végsebessége elérheti a 90 km/órát. A Rupert nemcsak vízből mentés esetén vethető be, hanem vitorláson vagy menetrend szerint közlekedő hajón is történhet olyan baleset vagy rosszullét, ami emelt szintű sürgősségi ellátást igényel. Ezen kívül strandokra, part menti szálláshelyekre is rendszeresen vonul, így sokszor gyorsan odaér a segítség, köszönhetően annak, hogy a vízen akadálytalanul tud haladni, nagy sebességgel.

A Rupert

Ennek a gyors és emelt szintű ellátásnak a biztosításához járul hozzá a Navi-Gate Kft. az adományával. A cég ügyvezetője, Selmeczi Dániel elmondta: „A Garmin kötelességének érzi, hogy részt vegyen a társadalmi szerepvállalásban. A társadalmi felelősségvállalás a vállalatok számára saját erőből megvalósítható cél; a nonprofit szervezetek támogatása, az adományozás mind olyan cselekedet, ami valódi társadalmi értéket teremt. Ezek olyan általános értékek, amelyeket a cégek kivétel nélkül támogathatnak.”

Mindenkit szeretettel várunk a Rupert fedélzetén a Balaton Boat Show első napján, Balatonkenesén most pénteken, 13 és 15 óra között.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%