Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

A vizek veszélyeiről szól új kisfilm sorozatunk

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számos kisfilmet mutat be a nyár folyamán olyan veszélyekről, amelyekkel nap, mint nap találkozhat a strandoló, a vízitúrázó, a horgász, de gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezeket, vagy nem is tudunk ezekről a veszélyekről. A rövid (1-1,5 perces) filmeket a Facebook oldalunkon, illetve Youtube csatornánkon tesszük közzé.A fürdőzők, a vízisportokat űzők leginkább azért kerülnek veszélybe, mert nem készülnek fel olyan helyzetekre, amelyek balesetet vagy tragédiát okozhatnak az élő vizeken. Nem kell félni a vizeken való sportolástól, csak tudatosítani kell magunkban, hogy milyen veszélyekkel kell alkalomadtán szembe néznünk. Illetve nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy nekünk milyen tudásunk és milyen korlátaink vannak. Ezek tudatosításában szeretnénk rövid videóinkkal segíteni, így a tragédiákat elkerülni.

A filmek szlogenje “A baj előtti pillanatig nem volt baj” arra utal, hogy a veszélyes, nehéz helyzetekre előzetesen kell felkészülni. Hiszen nagyon sok probléma, tragédia megelőzhető úgy, hogy magunkra vesszük a megfelelő mentőeszközöket, és tisztában vagyunk azzal, hogy aznap mit bírunk fizikailag és mentálisan. És azt is feltétlenül át kell gondolni, hogy mit enged számunkra az aznapi időjárás. Ezt is sokan elfelejtik.

A szlogen azt is sugallja, hogy mindenki azt hiszi, a vízbefulladás csak másokkal történhet meg (azokkal, akikről a hírekben olvasunk). Sajnos sokszor mentettünk olyan embert, aki elmondása szerint jó úszó volt, és biztonságban érezte magát a természetes vizekben.

Kisfilmsorozatunkban gyakran mutatjuk majd be, hogy milyen helyzetekben menthet életet a mentőmellény, az úszást segítő mellény. Ez az egyik szívügyünk. Reméljük, a mentőmellény használata hasonlóan elterjed majd, mint ahogyan a bicikliseknél a bukósisak. Nagyon könnyű ma már mentő- vagy úszást segítő mellényt kölcsönözni/vásárolni, csak ki kell választani a megfelelőt, és megszokni a viselését.

Filmjeink szereplői között több mentőmellény nagykövetünk is felbukkan majd. Arról, hogy hogyan válasszunk mentőmellényt, itt olvashatnak.

Az első kisfilmünket 2022. 07. 05-én láthatják.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%