Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Gyerekek ússzák át a Balatont HOSSZÁBAN

A Kis-Pingvin Sportegyesület gyermek vízilabdázói azért ússzák át hosszában a Balatont, hogy egy, a CMT nevű ideg- és izomsorvadásban szenvedő gyerekeket segítő alapítványnak gyűjtsenek. A 24 gyerek péntek délelőtt indul Keszthelyről és várhatóan szombat délután érkezik meg Balatonakarattyára. Mi biztosítjuk az úszásukat.

A 12 és 14 év közötti gyermekek két mentőhajó között úsznak majd, egy kajakos evez előttük, ő mutatja az irányt. A gyerekek nappal négyfős, éjjel kétfős csoportokban úsznak és fél óránként váltják egymást. Pihenni, enni és aludni a csapatot kísérő vitorlásokon fognak. A vitorlásokon lesznek az edzőik is, illetve az orvosuk és egy edző valamelyik mentőhajóban.
A gyerekek úszóbójával a derekukon úsznak majd, hogy jól lássuk, hol vannak, vagy azt, ha valamelyikük esetleg lesérül, bajba kerül. Ez egy felfújható, neonnarancssárga eszköz, ami lebeg a víz felszínén, egy pánttal kell a derékhoz rögzíteni. Éjszaka fluoreszkáló jelzéseket is viselnek majd a gyerekek, a kajakos pedig kivilágítva mutatja nekik az utat.
A gyerekek a felkészülésük során hetente egyszer beiktattak egy plusz edzést, amin a hosszú ideig tartó úszást, illetve a 30 percenkénti váltásokat gyakorolták. Arra is készültek, hogy hogyan tudnak egy csoportban úszni négyen, azonos tempóban, anélkül, hogy elszakadnának egymástól.
A budapesti csapat medencében edz egész évben, de minden nyáron részt vesznek nyílt vízi edzésen is, valamint a múlt hétvégén Keszthelyen is úsztak a Balatonban, így nem lesz nekik idegen a környezet.


A kis vízilabdázók összesen 80 kilométert fognak úszni, ami azt jelenti, hogy egy gyerkőc kb. 10-15 kilométert fog megtenni Balatonakarattyáig. A csapat először az északi part mentén fog úszni, és a Tihanyi cső után veszik a déli part felé az irányt. Az úszáshoz nem lehet csatlakozni, azzal tudnak kapcsolódni a gyerekek célkitűzéseihez, ha támogatják az alapítványt, amire fel szeretnék hívni a figyelmet ezzel a hatalmas teljesítménnyel.
A Kis Pingvinek a WonderFlora & CMT Alapítvány számára gyűjtenek, amely segíti a CMT-vel élő gyerekeket, illetve az alapítvány fő kedvezményezettjének, a 10 éves Flórának a fejlesztését, és a csak külföldön elvégezhető műtétének költségeit is fedezi. A CMT elnevezésű, ideg- és izomsorvadást okozó genetikai rendellenességet nem lehet gyógyítani, de a betegek állapotának romlását és az életminőségüket különféle, sokszor költséges terápiával lehet lassítani. Ezért gyűjtenek a Kis Pingvinek a velük hasonló korú Flórának és alapítványának.
A kis vízilabdázókat sokan támogatják abban, hogy átússzák a Balatont: van, aki a folyadékot biztosítja számukra, mások az ennivalót. És mi is a támogatóik között vagyunk, ahogyan Pipis Bernát, mentőmellény nagykövetünk túrakajakos csapata, az Éles Kajak is.

A WonderFlora & CMT Alapítványt ezen a számlaszámra érkező utalásokkal tudják támogatni:

Számlaszám: 11742300-21449149-00000000

IBAN: HU40 1174 2300 2144 9149 0000 0000

Közlemény: #1hosszbalaton adomány

Az eseményt ezen a Facebook oldalon lehet követni: https://www.facebook.com/events/772114484565385/

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%