Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Három újabb mentőmellényállványt helyeztünk ki

2023. június 2. Keszthely – Az új állványok Keszthelyen a Városi Strandon, Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon és Balatonlellén a BL YachtClub kikötőjében találhatók.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új mentőmellényállványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket strandoláshoz.

Az állványokon 12 darab különböző méretű, gyermeknek való mentőmellény található, amelyeket bárki leakaszthat és ráadhat a gyermekére, amíg a strandon vagy a kikötőben van. Utána csak vissza kell tenni az állványra. Az állványt könnyen megtalálják a szülők és a gyerekek, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál.

Mentőmellényállvány a gyenesi strandon a játszótér mellett

“Ez az első állványunk, amit nem strandon, hanem kikötőben helyeztünk ki – mondta el Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke a BL YachtCluban az átadáson. “A kikötő nagyon veszélyes hely a gyermekek számára. Számos esetben a szülők mással vannak elfoglalva és hamis biztonságérzetük van, mert nem a nyílt vízen tartózkodnak. Egy kisgyereknek már a kikötőbe érkezés pillanatától viselnie kellene a mentőmellényt, mert úgy semmilyen körülmények között sem merül el, még akkor sem, ha beütötte a fejét esés közben és eszméletét vesztette. Néhány éve ettől a kikötőtől nem messze fulladt meg egy óvodás kisfiú, játék közben beesett a vízbe, és ezt senki nem észlelte sokáig…

A BL YachtClub kikötője ideális arra, hogy sok embernek felhívjuk a figyelmét arra, nagyon kell vigyázni a gyermekekre a vízparton. Itt nem csak kikötő, hanem strand is van, nagy közösségi tér közvetlen a parton, ahol sok időt töltenek kisgyerekes családok is. Ráadásul sok vízparti apartman található a területen, ahol gyerekekkel is megszállnak. Szeretnénk, ha az itt nyaralók használnák a kihelyezett mentőmellényeket ” - tette hozzá.

Tóth Balázs átveszi az állvány a balatonlellei BL YachtClubban
Az első kikötőben kihelyezett állvány
Használati útmutató

A mentőmellényállványt nem csak azért terveztük ilyen nagyra és élénk színűre, hogy könnyen megtalálják a szülők és a gyerekek, hanem azért is, mert egy nagy felkiáltójelnek szánjuk: tessék jobban vigyázni a gyerekekre, a kikötőkben a parton is mindig adjanak rájuk mentőmellényt!

A keszthelyi Városi strandra is került állvány...
... a BFT jóvoltából

Az első mentőmellényállványokat tavaly nyáron helyeztük ki. Számos pozitív visszajelzést kaptunk, hogy használják a gyerekek. A tavalyi mellényeket átvizsgáltuk, cseréltük és javítottuk, ha szükségesnek láttuk. Idén nyáron már 7 helyszínen várja a gyermekeket ez a közösségi mentőmellény szolgáltatás. A három új helyszínen túl Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, és Balatonlellén a Napfény Strandon. Köszönjük a Kürt Zrt.-nek, a Hungexpónak, a Balatoni Yacht Clubnak és a Megoldás Mozgalomnak, hogy finanszírozták az állványok elkészítését!

Az idei évben kihelyezett három új mentőmellényállványt a Balaton Fejlesztési Tanács által - a „Balaton fejlesztési feladatok támogatása” terhére az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatási programja keretében – a „2022. évi Közbiztonság vízbiztonság fejlesztése” programjához biztosított forrásból finanszíroztuk.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%