Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Három újraélesztéshez is riasztottak minket a hétvégén a Balatonon

Mint ahogyan az előző hetekben, a mai vasárnapon is összegeztük a hétvégi összefoglalókban egyesületünk operatív tevékenységeit.

Szombaton Rupert nevű sürgősségi mentőhajónk a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra vonult vízből mentett személy újraélesztéséhez. Sajnos az újraélesztés sikertelenül zárult. Eközben a másik sürgősségi mentőhajónk, az Alfa sikeres újraélesztésben vett részt Balatonlellén. Strandi vízimentő kollégánk kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz, és már nem lélegzett. Mikor az Alfa személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a hölgy már eszméleténél volt.

Egy harmadik újraélesztéshez is riasztottak minket: Kócsag nevű hajónk személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízbicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A Rupert személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami sikerrel zárult.

A Rupertet egy meghibásodott, a motorját leállítani nem tudó, ezáltal nagy fordulaton folyamatosan haladó vitorláshoz is riasztották. A motort leállították kollégáink segítségével, akik a vitorlást az Alsóörs Marina kikötőbe vontatták.

Délután a révfülöpi Napfény Kempingből kért segítséget strandi vízimentő kollégánk egy fejsérült gyermekhez, aki beütötte a fejét, miközben beugrott a stégről. Az Alfa személyzete ellátta, további ellátás céljából a szülei vitték kórházba. Később egy rovarcsípett személyt is elláttak az ábrahámhegyi strandon, akin allergiás tünetek jelentkeztek.





Kócsag nevű mentőhajónk a balatonalmádi mólónál megrendezett Solar Boat Challenge napelemes hajóverseny biztosítását is végezte tegnap.

Éjszaka egy felfújható csónakkal elsodródott nő és férfi mentését végzetük Balatonlelle előtt. (Lásd a 2023. 08. 27.-én, 13:26-kor kiadott facebook posztunkban.)

Strandi mentőink 93 könnyű sérültet láttak el a hétvégén. És 4 új vízimentő kolléga tett nálunk sikeres vízimentő vizsgát. A Rupert legénysége pedig ezekben a percekben is egy vitorlás műszaki mentésénél végez búvármunkát Zánkán.




Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%