Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Idén is összefogott "Biztonságban a Balatonon" elnevezésű balesetmegelőzést szolgáló eseménysorozat keretében a VMSZ és a CIG Pannónia Csoport

Budapest, 2023. július 27 - "Biztonságban a Balatonon" elnevezésű 12 alkalmas balesetmegelőzést szolgáló eseménysorozattal támogatja a biztonságos vízparti nyaralást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a CIG Pannónia Csoport.

A balatoni strandokon, hétvégente megrendezésre kerülő roadshow-n a jelenlévők olyan hasznos információkat szerezhetnek, mint a biztonságos strandolás szabályai, a vízparton tartózkodás veszélyei, ráadásul a laikus újraélesztés lépéseit is megtanulhatják.



Több éves múltra tekint vissza a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) által életre hívott edukációs programsorozat, melyhez a magyar hátterű biztosítótársaság, a CIG Pannónia Csoport immáron másodszorra csatlakozott. Idén összesen 12 alkalommal, 4 strandot látogatnak meg a VMSZ és a CIG Pannónia Csoport munkatársai. Alsőörsön, Keszthelyen, Balatonfüreden és Csopakon várják a strandolókat. Céljuk, hogy idén is több ezer embert tanítsanak meg balesetmegelőzést szolgáló, edukációs célú programjuk keretében a felelősségteljes és ezáltal biztonságos fürdőzési viselkedés szabályaira, egyben felhívják a figyelmet a vízparton való tartózkodás veszélyeire. A gyerekeknek játékok és sorversenyek formájában mutatják be a mentőeszközöket, mesélnek a vízimentő munkáról, illetve apró ajándékokkal is kedveskednek a versenyek győzteseinek. A programra ellátogatóknak igazán hasznos tudást tanítanak, többek között a laikus újraélesztés lépéseivel is megismerkedhetnek a résztvevők, általánosságban pedig felkészültebben és nyugodtabban nyaralhatnak majd az információinak birtokában a vízpartokon.



"A fürdőzés veszélyeiről és a biztonságos strandolás alapvető szabályairól nem lehet eleget beszélni. Nagyon örülünk, hogy találtunk egy olyan partnert, amely szintén felelősséget érez a társadalom iránt. A CIG Pannónia Csoport már nem először támogatja azt, hogy odamenjünk a strandolókhoz, és személyesen beszélgessünk velük arról, hogy mire figyeljenek és miért a nyaralás közben. Mi, vízimentők azért dolgozunk a vízpartokon és a vízen is, hogy megelőzzük a bajt, és ne jussunk el odáig, hogy menteni kell valakit. Épp ezért nagyon fontos számunkra ez a prevenciós roadshow, melynek mind a 12 állomására nagy lelkesedéssel érkezünk" - mondta el a program kapcsán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

„Hazai biztosítóként legfontosabb küldetésünk, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban tudhassa magát, legyen szó gépjármű vezetésről, sporttevékenységről, vagy akár a nyári szabadságunkról. Éppen ezért nagy öröm a számunkra, hogy egy ilyen fontos küldetésben vállalhatunk szerepet és immáron második alkalommal aktívan tehetünk a magyar lakosság fürdőzési ismereteinek fejlesztéséért és ezzel együtt a balesetmentes strandolás alapjainak megteremtéséért” – tette hozzá Dr. Fedák István, a CIG Pannónia Csoport vezérigazgatója.

A roadshow első hat állomása már lezajlott, az elkövetkező hétvégéken az alábbi helyszíneken és időpontokban vehetnek részt a strandolók az ingyenes programokon:

- Július 29., szombat, 14:00-17:00 óra - Alsóörs, Községi Strand
- Július 30., vasárnap, 14:00-17:00 óra - Csopak, Csopak Strand
- Augusztus 12., szombat, 14:00-17:00 óra - Keszthely, Libás Strand
- Augusztus 13., vasárnap, 14:00-17:00 óra - Balatonfüred, Kisfaludy Strand
- Augusztus 19., szombat, 14:00-17:00 óra - Csopak, Csopak Strand
- Augusztus 20., vasárnap, 14:00-17:00 óra - Alsóörs, Községi Strand



A CIG Pannónia Csoportról
A CIG Pannónia biztosítót 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti és gazdasági személyiségek, illetve hazai biztosítási szakemberek alapították.
A 2010 őszétől a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. néven működő társaság célja az alapítás óta, hogy a hazai piacra koncentráló biztosító társaság legyen, amely a hazai piac meghatározó szereplője. 2011-ben kezdte meg működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt., a CIG Pannónia Életbiztosító 100%-os tulajdonában lévő, nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata. A legnagyobb hazai vállalkozásokat rangsoroló Figyelő TOP200 kiadvány Az év pénzintézeteként a CIG Pannónia Csoportot nevezte meg 2022-ben.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%