Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Készítsük a gyerekeket már most a strandszezonra!

Óvodásoknak és iskolásoknak készített kisfilmeket a Vízimentésért Alapítvány azért, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) megtanulják, mire kell figyelni a vízparton a biztonságuk érdekében.

A strandokon a legnagyobb veszély a gyermekeket fenyegeti. Ezért nem elég, ha a szülő felügyeli őket, hanem már óvodás korban fontos nekik elmagyarázni, hogy hogyan kell vigyázni magukra. Hasonló kisfilmek magyarul nem elérhetőek, ezért vállalkozott az elkészítésükre a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának alapítványa.

A sorozatban eddig öt rövid videó és egy rajzfilm készült el, melyet bárki megnézhet a Youtube-on.

A rövid videók alkalmasak arra, hogy óvodai, iskolai foglalkozás keretében beszélgessenek a pedagógusok a gyerekekkel a biztonságos strandolásról, a vizek veszélyeiről. Ennek nagy jelentősége lehet a hamarosan kezdődő strandszezon előtt, hiszen sajnos az a tapasztalatunk, hogy sok esetben a szülők sincsenek teljesen tisztában a veszélyekkel. Pedig kis odafigyeléssel biztosíthatjuk azt, hogy ne érjen minket baj a strandon, a vízpartokon.

A kisfilmek a családi nyaralásra való felkészülést is segítik, érdemes a szülőknek a gyerekekkel közösen megnézni, majd beszélgetni róluk, még mielőtt elindulnak üdülni.

A videók a következő témákkal foglalkoznak: nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani, egy gyerek soha ne menjen egyedül a vízbe, egy gyerek ne menjen mentőmellény nélkül mély vízbe, nagyon veszélyes felfújható strandeszközön elaludni a vízen, és hallgassunk a vízimentő jótanácsaira. A rajzfilm, melynek főszereplője két óvodáskorú rajzfilmfigura, az óvodások nyelvén mondja el, hogy miért nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani.

A kisfilmek elérhetőek a Youtube-ról ezek a linken keresztül:
https://www.youtube.com/@vizimentesertalapitvany/videos

A videókhoz segédanyagként egy infografikát is készítettünk, amely letölthető honlapunkról: https://vizimentok.hu/pictures/downloadmanager/1/147/ABRA_FurdozesTANACSOK_01.jpg

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának létezik egy prevenciós-oktatási csoportja, melynek tagjai (akik gyakorló vízimentők) szívesen tartanak gyerekeknek foglalkozásokat, melyekről itt érdeklődhetnek: info@vizimentok.hu. És minden nyáron tartunk gyerektáborokat is a Balatonon. Idén két időpontban várjuk a 8-14 éves korú gyerekeket: 2024. 06. 30.- 2024. 07. 06. (Jelentkezési határidő: 2024. 06. 24.) és 2024. 08. 04.- 2024. 08. 10. (Jelentkezési határidő: 2024. 07. 29.). Bővebb információ a táborokról itt olvasható: https://vizimentok.hu/hu/oktatas/taborok-1258.html

A videók elkészítését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%