Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Levelet kaptunk

Levelet kaptunk attól a laikustól, aki ott volt azon a vitorláson, amelyen sikerült újraélesztenünk az egyik úszót a Balaton-átúszáson.

Nem voltak éppen ideálisak a körülmények az újraélesztéshez, ő is segített ezeket áthidalni mentőhajónk legénységének. Ezúton is köszönjük! (Levelének közléséhez hozzájárult.)

A Rupert partra szállítja a beteget

Kedves Vízimentők!

Meghatottan olvastam a 40. Lidl Balaton átúszáson újraélesztett férfi sikertörténetéről szóló összefoglalót a Vizimenők Magyarországi Szakszolgálatának honlapján, melyben köszönetet mondanak a talpraesett helytállásomért.
Tudniuk kell, hogy én tartozom Önöknek és minden kollégájuknak sok-sok köszönettel, akik nap, mint nap bajbajutott emberek ezrein segítenek!

Önök csodálatra méltó cselekedetet hajtottak végre szombaton, melynek szemtanúja voltam! Láttam, hogy gyors helyszínre érkezés, kitűnő helyzetfelismerés, határozottság, szakszerű ellátás és összehangolt csapatmunka jellemzi Önöket vízen, levegőben és szárazföldön egyaránt!
Láttam, hogy az újraélesztést nehezítő körülmények ellenére is milyen precízen kivitelezték. A vitorlás apró fedélzetén, 1-2 négyzetméternyi helyen kellett az eszméletlen férfit és az orvosi felszereléseket elhelyezni, s az orvosoknak úgy elhelyezkedni, hogy az életmentő mellkaskompressziót el tudják végezni, majd a defibrillátort a legnagyobb biztonságban tudják használni. Lenyűgöző volt látni Önöket munka közben, s a csodát, ahogyan a férfinek visszaadják az életét!

Külön köszönet illeti Önöket azért is, hogy jelenlétük, s a szervezettségük nyugtatólag hatott mindannyiunkra!

Én életem első Balaton átúszására érkeztem Révfülöpre. Jó időben voltam jó helyen, és csak a legjobb tudásomhoz mérten végeztem a rám bízott feladatokat a szent cél érdekében. A mentést követően a legnagyobb biztonságban és nyugalomban folytattam az úszást, tudván, ha bajom esne, máris ott terem a profi segítség, s megmentenek engem is.
Az eset után mégis lassabban úsztam, a mentés során átélt pillanatok hatással voltak rám, s volt mit feldolgoznom. Boldog voltam, hogy az ismeretlen férfi Önöknek hála visszatérhetett az életbe, s kapott egy újabb esélyt, én pedig tovább élvezhettem a rendezvény minden örömteli pillanatát, a vizet, a hullámokat, a perzselő napot, az emberek társaságát, a szőlőcukrot, s barátaim ölelését a déli parton.

Jó érzéssel tölt el, hogy ebben a nehéz helyzetben laikus nőként, a kabin lépcsőjén állva is segíthettem, s ennek a nagyszerű csapatnak a tagja lehettem még ha csak egy órára is!
Uraim, minden tiszteletem az Önöké!

Sikerült újraélesztenünk az egyik úszót a Balatonátúszáson
https://vizimentok.hu/hu/hirek2/sikerult-ujraelesztenunk-az-egyik-uszot-a-balatonatuszason-1635.html

A fenti cikket megosztottam családommal és barátaimmal, hogy jó példával járjak előttük. Örömmel tölt el, hogy a kapott visszajelzések szerint támogatni fogják az életmentésért tett erőfeszítéseiket, eszközbeszerzéseiket.

Önöknek és családjuknak jó egészséget, munkájukhoz sok-sok erőt és még annál is több megbecsülést kívánok!

Üdvözlettel,
D. Rita

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%