Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Mentőautókkal is segítjük a bajba jutottakat a nyáron

A turistaszezonban két mentőautóval segítjük az Országos Mentőszolgálat munkáját a Balatonparton. Szívügyünk, hogy az itt nyaralók és az itt élők is a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a vízben és a vízparton egyaránt, ezért tartunk fent két mentőautót: az egyik az északi, a másik a déli parton várja a riasztást.

Nyáron a Balatonnál jelentősen nő a mentők esetszáma, ezért átcsoportosítják mentőegységeiket erre a pár hónapra, illetve ki is egészítik a tó vonzáskörzetében dolgozó állományaikat. Ehhez járulunk hozzá mi is két mentőkocsinkkal, hiszen a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata régóta kiváló szakmai együttműködést ápol az Országos Mentőszolgálattal. Esetszintű mentőautónk Balatonkeresztúron, mentőtiszti autónk pedig Ábrahámhegyről segíti a sérülteket, betegeket a Balaton körül.

Mentőtiszti autónk Ábrahámhegyen



Június utolsó hétvégéjétől augusztus utolsó vasárnapjáig szolgálnak szárazföldi egységeink, melyeken olyan egészségügyben dolgozó szakemberek szolgálnak, akik szabadnapjaikon vállalnak műszakot a Balatonparton. A 104-es és a 112-es hívószámok tárcsázásával a mi autóink ugyanúgy riaszthatóak, mint az Országos Mentőszolgálat mentőegységei, több száz esetfeladatot látunk el a Balaton térségében.

Esetszintű mentőautónk Balatonkeresztúron


Mentőautóink nem működhetnének adományok nélkül, hiszen a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy civil szervezet. Az eset mentőautót a Gattyán Alapítvány finanszírozásából, felszerelését pedig részben önerőből, részben lakossági adományokból és nagyobb vállalkozások támogatásából vettük meg.
Erről részletek itt: https://vizimentok.hu/hu/hirek2/tarsadalmi-osszefogasbol-megvalosult-az-almunk-koszonjuk-1376.html

A mentőautóinkon szolgáló szakemberek nem feltétlenül laknak a Balaton környékén, így a lakhatásukat is meg kell oldanunk. Idén ez egy rendkívül nagylelkű család segítségével történik: Sklánicz Rudolf és családja ingyen felajánlotta nyaralóját az esetkocsinkon szolgáló orvos, mentőtiszt és mentőtechnikus számára. A négygyermekes család ezen a nyáron nem tervezett balatoni nyaralást, és amikor tudomást szereztek arról, hogy szállást keresünk három kollégánknak, azonnal felajánlották a nyaralójukat. Ezért lesz a kiemelt mentőegység állomáshelye Balatonkeresztúr településen ezen a nyáron.




Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%