Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Riasztás - 2024.07.13

Nyomatékosan felhívjuk minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek!

Tegnap 4 külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal kértek telefonon segítséget. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. Eközben mi is riasztást kaptunk, így az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajónk nagy sebességgel a helyszínre sietett. Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit. A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben.
A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajónk elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kértük. Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.

Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazásunkat, ezen keresztül tudnak a leggyorsabban riasztani bennünket, akár a parton, akár a vízen történik baleset.



Tudta ön, hogy Szakszolgálatunk egy civil szervezet, állami normatív támogatás nélkül működünk? Saját bevételeinkből és adományokból tartjuk fent magunkat. Örömmel fogadunk bármilyen támogatást, ezek segítségével tudjuk ingyenesen biztosítani az életmentést a bajbajutottaknak. Amennyiben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára kíván felajánlást tenni, az alábbi bankszámlaszámunkon teheti: Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000 IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000 SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%