Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Sajtóközlemény

2022. augusztus 19., Alsóörs - Már a negyedik közösségi mentőmellényállványunkat adtuk át ma, ezúttal az Alsóörs Községi Strandon.

A mentőmellényt formázó állványon 12 gyerekméretű mentőmellény található, és ingyenesen használhatják a családok, amíg a strandon tartózkodnak. Ezt a mentőmellényállványt a Balatoni Yacht Klub finanszírozta.

A mentőmellényállvány átadásán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elmondta: “Minden egyes mentőmellényállvány átadása óriási öröm számunkra. A másik három strandról, ahol már kihelyeztünk ilyen állványokat, azt a visszajelzést kapjuk, hogy folyamatosan használják a családok a mentőmellényeinket. A tragédia egy pillanat alatt megtörténhet, ennek elkerülését segítheti, ha a gyerekek mentőmellényben játszanak a vízben vagy a strandeszközökön, sporteszközökön. Mentőmellényben sokkal nagyobb biztonságban vannak a gyermekek, mint karúszóban vagy úszógumiban. Azt viszont tudniuk kell a szülőknek, hogy még mentőmellényben sem szabad felügylet nélkül hagyni a gyerekeket a vízben. ”

Az alsóörsi mentőmellényállványt a Balatoni Yacht Club finanszírozta. “A Balatoni Yacht Club 2017-es újraindulása óta Alsóörsön működik,” - mondta el az átadón dr. Ugron Gáspár Gábor, a Club elnöke. ”Nagyon fontos felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy ahogy a versenyvitorlázók, úgy a strandolók is gondoljanak arra, hogy sérülten vagy veszélyhelyzetben csak mentőmellényben vagyunk biztonságban a Balatonon. Mindenkinek szeretném figyelmébe ajánlani a lehetőséget, hogy lehetőség szerint vigyen magával mentőmellényt, ha vízibiciklivel vagy más strandeszközzel megy ki a nyílt vízre.”

Dr Ugron Gáspár Gábor, Hebling Zsolt, Pandur Ferenc, Bagyó Sándor

Köszönjük szépen Alsóörsnek, hogy befogadta a mentőmellényállványunkat! Az állványt könnyű megtalálni a strandon, hiszen egy nagy, neon narancssárga mentőmellényt ábrázol. Az állványon a következő felirat olvasható: „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!”. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy tegyék vissza ezeket az eszközöket.

„Az Önkormányzat a strand üzemeltetése során kiemelt figyelmet fordít a fürdőzés biztonsági feltételeinek megteremtésére. Évek óta jó az együttműködés a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, akik e feladatot ellátják. A vízieszköz kölcsönző partnerünk az eszközökhöz biztosítja a mentőmellényeket. A most átadott állvány a mentőmellényekkel – itt a gyermekpancsoló mellett – is a biztonságot erősíti. Felhívja a szülők és a gyerekek figyelmét a mellényhasználat fontosságára, segít a vízibalesetek megelőzésében.” – mondta el Pandur Ferenc Alsóörs község Önkormányzatának intézményvezetője.

Alsóörsön kívül Balatonalmádiban a Wesselényi strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, valamint Balatonlellén a Napfény Strandon állítottunk fel mentőmellényállványokat.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak