Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Sikeresen élesztettünk újra egy vízbefulladt férfit ma délelőtt

A Balatoni Vízirendészet kért ma délelőtt segítséget tőlünk azért, mert a Siófoki BAHART kikötőben elmerült egy férfi a vízben.

Mentésirányítási Központunk az Alsóörsön állomásozó sürgősségi mentőhajónkat, a Rupertet riasztotta. Annyit tudtunk, hogy a férfi néhány perce merült el. Ezért búvár kollégánk már a kifutás alatt, a maximális sebességgel haladó mentőhajón felöltözött a búvárfelszerelésébe, összeszerelte a jelölőbójákat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy gyorsan megtalálja a nem áttetsző vízben, a meder alján a bajbajutottat. Mentőtiszt és mentőápoló kollégáink szintén menet közben előkészítették az újraélesztéshez szükséges egészségügyi felszerelést, hogy ne veszítsünk egyetlen másodpercet sem.

Mikor megérkeztünk, ott voltak a mólón azok a szemtanúk, akik látták a férfit elmerülni. Hajóvezető kollégánk megkérte, hogy álljanak a parton pontosan abba a vonalba, ahol utoljára látták a bajbajutottat. Ennek és a hajónk professzionális ultrahangos keresőjének köszönhetően rendkívül gyorsan megtaláltuk a férfit. Búvár kollégánknak sikerült nagyon hamar a felszínre hozni, így egészségügyi személyzetünk meg tudta kezdeni a magas szintű újraélesztést a hajó matrózainak közreműködésével a Rupert fedélzetén.

Közben az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is megérkezett a mólóhoz, és a férfit a partra emelve együtt folytattuk az ellátását addig, amíg kórházba szállítható állapotba nem került. A Mentőszolgálat keringés-támogatás mellett szállította kórházba.

Nagyon büszkék vagyunk kollégáinkra, akik rendkívül összehangolt munkát végeztek, a csapatmunka csimborasszóját láthattuk ma. És arra is büszkék vagyunk, ahova közel 25 év alatt eljutottunk egy alulról szerveződő civil szervezetként.

A mentés sikeres volt, melyben elsősorban mentőhajónk személyzetének van nagy szerepe. De meg kell említeni azokat is, akik támogatják tevékenységünket, hiszen a saját bevételeink nem lennének elegendőek ahhoz, hogy ingyenesen tudjuk végezni az életmentést, és ilyen szintű felszerelésünk legyen a sürgősségi mentőhajóinkon. Támogatóinknak és szponzorainknak is van szerepe abban, hogy ezt a bajbajutott férfit kórházba szállítható állapotba tudtuk hozni. KÖSZÖNJÜK, HOGY TÁMOGATNAK MINKET ABBAN, HOGY MAGAS SZÍNVONALON TUDJUK VÉGEZNI A MUNKÁNKAT!

Egy újraélesztés esetén minden másodperc számít. Ezért nagyon szerencsés, hogy ma Siófokon a szemtanúk azonnal jelezték, hogy mi történt és nem hagyták el a helyszínt addig, amíg megérkeztünk. Hasonló helyzetben a legjobb, ha rögtön minket értesítenek: vagy a BalatonHelp mobiltelefon alkalmazáson keresztül leadott segélykéréssel, vagy a riasztási telefonszámunkon: +36 30 383 8383, mert így még több időt nyerhetünk.

A képen a mentést végzők: Bagyó Gergely, Dencs Domonkos, Tim Attila, Libicki Éva és Kovács Ádám. Munkájukban részt vettek mentésirányító kollégáink is: Pásztor Zsolt és Tápay Tamás.

Szakszolgálatunk egy civil szervezet, állami normatív támogatás nélkül működünk. Saját bevételeinkből és adományokból tartjuk fent magunkat. Örömmel fogadunk bármilyen támogatást, ezek segítségével tudjuk ingyenesen biztosítani az életmentést, az emelt szintű egészségügyi ellátást a bajbajutottaknak. Amennyiben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára kíván felajánlást tenni, az alábbi bankszámlaszámunkon teheti: 10404955-49515811-00000000.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%