Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Újabb mentőmellényállványt avattunk fel, ezúttal Siófokon

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felállította 8. mentőmellényállványát a mai napon. A mentőmellényt formázó állványon 12 darab gyerekméretű mentőmellény található, melyet a gyerekek ingyenesen használhatnak, amíg a strandon tartózkodnak. Ez az állvány az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatásával valósult meg.

Az átadó résztvevői a szponzor, a strand és egyesületünk képviseletében

Az új állvánnyal együtt immár 8 helyszínen várja a gyermekeket közösségi mentőmellény szolgáltatásunk. Az első mentőmellényállványokat két évvel ezelőtt avattuk fel, és azóta is jó visszajelzések érkeznek a fürdőzőktől – megnyugtató a szülők számára, hogy egy ilyen biztonságot nyújtó eszközt találnak a strandokon.

“Egy ilyen nagy forgalmú strandon biztosan használják majd a családok a mellényeinket. Ezen kívül azért is örülünk annak, hogy a Siófoki Nagystrand befogadja az állványt, mert állványaink többsége egyelőre az északi parton található” - mondta el az átadón Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

“Az FGSZ Földgázszállító Zrt. évek óta támogatja a munkánkat, amit nem tudunk elégszer megköszönni. Külön öröm, hogy ezzel legfontosabb ügyünkhöz csatlakoznak, vagyis ahhoz, hogy a gyermekek biztonságban legyenek a vízben és a vízparton egyaránt” - tette hozzá a VMSZ elnöke.

Bagyó Sándor, egyesületünk elnöke egy gyermek mentőmellényt mutat be

Az állványokon különböző méretű, gyermekeknek való mentőmellény található, amelyeket bárki leakaszthat és ráadhat a gyermekére, amíg a strandon tartózkodik. Utána csak vissza kell tenni az állványra. Az állványt könnyen megtalálják a szülők és a gyerekek is, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál. A figyelemfelkeltő kialakítás felkiáltójelként is szolgál, így jelezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó eszközt adjuk a gyerekekre a strandokon.

"Az FGSZ Zrt. számára mindig is fontos volt a helyi közösség támogatása, sok kollégánk is itt tölti szabadidejét a strandon családjával, ezért is nagy öröm számunkra, hogy ismét egy jó ügy mellé állhatunk. A biztonság egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – irányelvünk munkánk során, így a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kezdeményezését, mely a gyermekek biztonságát szolgálja, teljes vállszélességgel támogatjuk" – mondta el az átadón Csanálosi Tamás, az FGSZ Földgázszállító Zrt. HR és Társasági Szolgáltatások igazgatója.

"A Siófoki Nagystrand a legforgalmasabb strand a Balaton déli partján, a tavalyi évben mintegy 150 ezer vendég látogatott ide, köztük több ezer család. A strand nemcsak a fürdőzők, hanem a vízisportot kedvelők számára is vonzó, ezért is különös figyelmet fordítunk a biztonságos strandolásra. Nagy örömmel üdvözöltük a VMSZ megkeresését a mentőmellények elhelyezésére, hiszen ezzel is elősegítjük a strandoló gyerekek biztonságos fürdőzését, terveink szerint több éven át" – tette hozzá Kósz Ágota, a Balaton-party Kft. ügyvezetője.

Kósz Ágota a Balaton-party Kft. részéről, Csanálosi Tamás, az FGSZ Földgázszállító Zrt. képviseletében beszélt az átadón

A Siófoki Nagystrandon kívül Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, Balatonlellén a Napfény Strandon és a BAHART kikötőjében, Keszthelyen a Városi Strandon, valamint Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon érhetőek el a biztonságos fürdőzést támogató mentőmellényállványaink.

Nagyon örülnénk, ha még több helyen állíthatnánk fel állványainkat, melyhez várjuk újabb szponzorok jelentkezését, akik szívesen finanszíroznák azok elkészítését.

Újabb mentőmellényállvány, immáron Siófokon is a Nagystrandon

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%