Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Vízimentő Gyerektábor 2022

Véget ért az idei gyerektáborunk, egy hetet töltöttünk el 8-15 éves gyerekekkel, akiket nagyon sok mindenre megtanítottunk. Őszintén hisszük, hogy ők biztonságosan fognak strandolni, sportolni a vízben, és nemcsak most, hanem akkor is ha majd nagyobbak, felnőttek lesznek.

A nyár egyik legnagyobb élménye számunkra mindig a vízimentő gyerektábor, amit idén Alsóörsön rendeztük meg. Itt nem vízimentőket képzünk - hiszen 16 év a korhatár vízimentő képzéseinken-, hanem sokat beszélgetünk a gyermekekkel a biztonságos fürdőzésről, illetve arról, hogyan kell felelősségteljesen viselkedni a parton. Megtanítjuk nekik a vízből mentés egyes fogásait, de elsősegélynyújtási ismereteket is átadunk, köztük azt, hogy hogyan kell újraéleszteni valakit.

Elméleti oktatás a parton

Megtanulják azt is, hogy hogyan viselkedünk számunkra ismeretlen víz partján, hogyan kerüljük el, hogy pánikba essünk, ha bajba kerülünk, és hogyan tudunk magunkon segíteni a vízben.

Minden nap van legalább egy, de gyakran két úszóedzésük a gyerekeknek a Balatonban. Úszástudásuk szerinti csoportokba osztva foglalkoznak velük a táborvezetők. A nyílt vízi úszás más, mint az uszodai úszás, amit a gyerekek megszoktak. Nagyon jó érzés látni, hogy ebben is mennyit fejlődnek egy hét alatt.




Sok csapatjátékot is játszunk a gyerekekkel. Az összetartás, a csapatszellem nagyon fontos a vízimentő munkában, de az élet bármely területén profitálhatnak a gyerekekkel abból, ha jól tudnak csapatban együttműködni. Arról nem is beszélve, mennyire szeretik ezeket a foglalkozásokat a táborban.

A legnagyobb öröm számunkra az, hogy a táboros gyerekek közül többen kollégáink lettek az elmúlt években! Évekig jártak a táborba, aztán ahogy “kinőttek belőle”, jelentkeztek a képzésünkre és vízimentők lettek.

Mentési gyakorlat dobózsákkal
Utazás a Ruperten
Jövőre találkozunk!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%