Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Zéró tolerancia az alkoholfogyasztásra a vízen is

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a nyár folyamán rendszeresen mutat be nagyon rövid filmeket, melyek a vizek veszélyeire hívják fel a figyelmet. Az első néhány részben a vízitúrázókhoz szólunk. Gyakran látjuk, hogy előkerül a sör, a fröccs a kenukból a víz közepén. Mi azt javasoljuk, hogy a vízen, illetve vízre szállás előtt soha ne fogyasszunk alkoholt.

Amikor az ember kikapcsolódik, nyaral, túrázik, jól esik egy-egy pohár alkoholos ital. Természetes, hogy a hétköznapok korlátait magunk mögött hagyva, szeretjük elengedni magunkat az alkoholfogyasztásban is. Azonban, ha vízen vagyunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy meggondolatlanul nyitjuk az egyik sört a másik után.

A napsugárzás, ami a víz visszaverő hatása miatt erősebb kenuban, kajakban vagy csónakban ülve, fokozhatja a vénatágulatot, a kiszáradást, amit az alkohol okoz, így különösen veszélyes vízisportolás közben alkoholt inni. Arról nem is beszélve, hogy a vízen bármikor előfordulhat olyan helyzet, amikor a legjobb reakcióidőnkre van szükség. (Erős hullámzás, víz alatti váratlan akadályok, borulás.) Nem éri meg a reakcióidőnket, a mozgáskoordinációnkat “elpazarolni” egy-egy pohárka italért.



Ne feledjük, hogy ittasan a velünk egy hajóban evezők, vagy velünk túrázók testi épségét is veszélyeztetjük akkor, ha miattunk borul be a hajó, vagy az egyensúlyunk elvesztése miatt minket kell menteni. Az ittas evezés életveszélyes is lehet, ha emiatt borulunk be a vízbe. A vízbefulladások gyakran alkoholos állapotban történnek.

Az italozásnak a parton, evezés után van a helye.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%