Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Uszodamester

Az uszodamester a fürdőszolgáltatás területén tevékenykedik, vendégfelügyeletet, prevenciós tevékenységet, balesetellátási és életmentési feladatokat lát el, valamint a fürdőszolgáltatás napi üzemvitelét is ő biztosítja. Együttműködik a műszaki kiszolgáló személyzettel és a fürdőszolgáltatás egyéb beosztású munkavállalóival.

Szakképesítéssel rendelkező uszodamester fürdőlétesítményekben medencéket, csúszdát, szaunát, gőzkamrát, szoláriumot és egyéb élménykamrát, élményelemeket üzemeltet.
Prevenciós tevékenységet hajt végre. Vészhelyzet esetén vízből mentést biztonságosan és szakszerűen hajt végre, kisebb laikus csoportokat szervez és irányít a mentés végrehajtása során.
Hatékonyan alkalmazza a szuggesztív kommunikációt a vészhelyzetek kezelése során. Ügyfélszolgálati tevékenységet lát el, szolgáltatásokat értékesít. Elektronikus hírközlő eszközöket használ. Szakszerűen helyszíni alapfokú elsősegélynyújtást végez.
Gondoskodik a kulturált, tiszta, balesetmentes környezetről és munkájával összefüggő nyilvántartásokat vezet papír alapon és/vagy elektronikus formában.

A KÉPZÉS CÉLJA
Célunk a megelőzés (vendégfelügyelet), az életmentés és az elsősegélynyújtás mellett a napi üzemvitelhez is kapcsolódó feladatok megtanítása.
Együtt kell működni a műszaki és más beosztású munkavállalókkal annak érdekében, hogy a fürdőszolgáltatás zavartalan és mindenki számára biztonságos legyen.

ALAPFELTÉTELEK (tanfolyam megkezdésének feltétele)
  • Minimum betöltött 16. életév (a 18 évnél fiatalabbak csak szülői engedéllyel vehetnek részt a képzésen).
  • Minimum befejezett 8. általános iskolai osztály.
  • Jó úszástudás és vízbiztonság.
  • 200 m folyamatos úszás teljesítése 7 perc alatt (100 m mellúszás, 100 m gyorsúszás)
  • A tanfolyam elvégzéséhez foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges, melyet a jelentkező lakóhelye szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást vagy szakellátási szolgáltatást nyújtó szolgálat jogosult kiállítani.

Amennyiben a jelentkező sikeres vizsga után a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél (VMSZ) kíván munkát vállalni vagy igénybe veszi az Egyesület álltal biztosított ösztöndíjat, már a szintfelmérőre rendelkeznie kell egészségügyi kiskönyvvel, hivatalos nevén Egészségügyi nyilatkozat és vizsgálati adatok nyomtatvány (a száma: C.3151-2/A.), melyet szintén a jelentkező lakóhelye szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást vagy szakellátási szolgáltatást nyújtó szolgálat jogosult kiállítani.

TANFOLYAM IDŐTARTAMA
A tanfolyam óraszáma: 160 óra
A tanfolyam tervezett oktatási ideje: 7-12 nap + online elméleti oktatás

A megengedett hiányzás mértéke 30%.
A megengedett hiányzás mértékének túllépése esetén a képzésben részt vevő személy, vezetői döntés alapján kizárható a képzési folyamatból.


KÉPZÉS ELVÉGZÉSÉVEL MEGSZEREZHETŐ DOKUMENTUM TANÚSÍTVÁNY a 2013. évi LXXVII. törvény13/B.§-a, illetve a 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 22.§ (1) bekezdése alapján. A képzéshez vizsga kapcsolódik melyről bővebben az alább linkelt Képzési programban olvashat.

PROGRAMKÖVETELMÉNY: Megtekintés
NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: 10883002
TEMATIKA, KÉPZÉSI PROGRAM: Megtekintés


Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%