Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

2019 utolsó kompkoncertje

Izgalmas estét tudhat maga mögött a Rupert sürgősségi mentőhajó legénysége. Tihanyban készültek az esti kompkoncert biztosítására, amikor telefonon bejelentést kaptak a koncert szervezőjétől, hogy a Szántódról induló kompon valaki rosszul lett, allergiás tüneteket produkál.

Sürgősségi mentőhajónk egy percen belül átért a túlpartra, ahol egészségügyi személyzetünk azonnal megkezdte a beteg ellátását. A súlyos allergiás reakció indokolta, hogy a beteget további ellátás és megfigyelés céljából kórházba szállítsák, ezért kollégáink mentőt hívtak a helyszínre. A mentőt már a parton várták meg, így a komp elindulhatott Tihanyba, hogy összekapcsolódhasson a túlparton várakozó másik komppal.



A beteget stabil állapotban adtuk át a kiérkező mentősöknek, akik a Siófoki Kórházba szállították őt további megfigyelésre. A beteg átadása után a Rupert és személyzete azonnal elindult az északi part irányába. Az esetellátás miatt egészségügyi csapatunk azonban már nem tudott Tihanyban csatlakozni a felszállókhoz, így a vízen kellett átszállniuk a mentőhajóról a kompra. Izgalmas helyzet volt, ami kiváló lehetőséget adott egy nem mindennapi szituáció gyakorlására. Mentőhajónk személyzete és a komp kapitánya rádión keresztül kommunikáltak egymással és profi módon megoldották a feladatot. Igazi csapatmunka volt. A sikeres akciót követően az egészségügyi személyzet „elfoglalta” helyét. Ők a komp fedélzetén, a Rupert legénysége pedig a vízről gondoskodott a koncertezők biztonságáról.

A színpadot ezúttal Majka és zenekara vette birtokba, a nézőtér - csakúgy, mint eddig minden koncerten – most is tele volt. Az ősziesebb, hűvösebb idő sem tartott vissza senkit attól, hogy egy jót bulizzon a Balaton közepén. A hangulatot nem, de a koncert végét (az utolsó 15 percet) elmosta az eső, így a rajongók egy picivel „kevesebbet” kaptak kedvenc zenekarukból.





Nem is olyan rég még a szezon első kompkoncertjéről számoltunk be, ma pedig már az idei utolsóról írunk. Nagyon gyorsan elszaladt a nyár, ám az ősz is rengeteg programot és lehetőséget tartogat a Balaton szerelmeseinek.




Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%