Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Az első vízimentő a Balatonnál

Egy strand már kinyitott. Becsei Kristóf az első, aki az idei szezonban strandi vízimentőként szolgálatba állt a Balatonnál.

Nem kellett sokáig keresnünk Zamárdiban a Mirabella Campingben a vízimentőt, ugyanis ő volt az egyetlen ember a parton. A vízben is csak a bóják ringatóztak. A Balaton jelenleg 14 fokos. Amíg sétáltunk a part felé, láttunk néhány vendéget is, csendben üldögéltek lakókocsijuk mellett.

Foto: VMSZ Média

Főszezonban, vagy amikor dübörög a Balaton Sound, akkor egészen más ez a hely. Előszezonban nem a bulizós, hanem a nyugisabb vendégek jönnek, főleg családok és idősebbek – mondja Becsei Kristóf, miközben behúzódunk beszélgetni az árnyékba. Kellemes hely, jól érzem itt magam! – teszi hozzá.

Idén az eddigi legizgalmasabb esemény az volt a strandon, amikor a múlt hétvégén néhány német turista SUP-pal bement a vízbe, egy magyar fiatalokból álló társaság tagjai pedig úsztak is egyet. Becsei Kristóf tavaly már dolgozott a Mirabella Campingben, azt mondja, most is azért vállalta, mert szeret kint lenni a szabadban és mert ragaszkodik azokhoz a helyekhez, ahol már korábban vállalt szolgálatot.

Foto: VMSZ Média

A vízimentők azt javasolják, hogy amíg ilyen alacsony a nyílt vizek hőmérséklete, addig mindenki legyen nagyon óvatos a fürdőzéssel. Aki bemegy fürödni, mindenképpen vigyen kísérőt! Először alaposan mosakodjon be, majd ezután is csak lassan merüljön a vízbe! A parttól nem tanácsos eltávolodni, mindenki maradjon a kijelölt fürdőterületen!

A Mirabella Camping strandja az első, amely kinyitott a Balatonnál. Májustól aztán egyre több strand nyitja meg kapuit. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata tavaly 57 strandon és 7 medencénél volt jelen a Balatonnál. Ezen kívül több budapesti uszodában, valamint 11 vidéki településen teljesítettek szolgálatot az egyesület vízimentői.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%