Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

BAHART Road-show a VMSZ részvételével

A VMSZ a Balatonon hajózók és hajózási egyesületek, köztük elsősorban a Balatoni Hajózási Zrt. valamennyi egységével tökéletes együttműködésben végzi feladatait. A BAHART Road-Show keszthelyi programja ma lehetőséget kínált egy újabb találkozóra.

A Tradíció és Modernizáció jegyében szervezett rendezvénysorozatot Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy 2021. július 3-án veszi kezdetét a BAHART 2021-es hajózási főidénye. Beszédében a BAHART-nál az elmúlt években megvalósult fejlesztések kapcsán kitért a tavalyi évben felújított és modernizált hajópark sokszínüségére, melyet jól mutat, hogy július 3. és augusztus 30 között, 8 héten keresztül a kedvelt programhajók – bulihajók, 9 kikötőből heti 19 alkalommal, varázshajók 8 kikötőből heti 8 alkalommal – is elérhetők lesznek.

Veigl Gábor a BAHART vezérigazgatója beszédet mond

Az idén 130 éves Helka nosztalgiahajó megújult belső térrel, séta- és programhajózási lehetőségekkel várja az idei hajózási szezonban a vendégeket. A hajó születésnapi tortáját Vozár Péterné Keszthely város alporgármester asszonya szelte fel.

Vozár Péterné Keszthely alpolgármestere felvágja az ünnepi tortát

Sétahajóval 15 kikötőből heti 268 alkalommal kirándulhatunk a BAHART hajóival. A települések között közlekedő menetrendi hajójáratok 16 kikötőből indulnak és érkeznek. A kompszolgáltatás június 11. és augusztus 29. között 6.40 és 23.40 között üzemel a két part között, a szezon minden napján.

A 130. születésnapját ünneplő HELKA nosztalgiahajó



A BAHART és VMSZ már 22 éve közösen dolgozik azért, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava. A BAHART a keszthelyi kikötőben biztosít helyet a szakszolgálat egyes hajóinak munkájuk minél hatékonyabb ellátásához. Egyesületünk több bázissal, összesen tizenegy hajóval és magasan képzett szakszemélyzettel van jelen a Balatonon. A rendezvényen egy VMSZ sátorral vártuk az érdeklődőket, ahol aláírás gyűjtő petíciónkkal hívtuk fel a biztonságos strandolásra a figyelmet. VMSZ ajándéktárgyakat is hazavihettek a hozzánk ellátogatók.

A keszthelyi mólón felállított VMSZ strand kollégáinkkal

A keszthelyi BAHART Jubileumi Road-Show programja:

A keszthelyi Road-Show programjának plakátja

A BAHART sajtóközleményében ez olvasható:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót

Keszthely, 2021. június 25. Megújult belső térrel, séta- és programhajózási lehetőségekkel várja az idei hajózási szezonban a vendégeket a születésnapos Helka hajó Keszthelyen. Június 25-én, a balatoni hajózás 175. jubileumi évében a BAHART Road Show programsorozat keretében köszöntötték a 130 éves hajót.

Az eseményen Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója mellett Vozár Péterné, Keszthely város alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. A Tradíció és Modernizáció jegyében szervezett rendezvénysorozaton egész nap gyermekfoglalkozások, logikai játékok, kvízjáték és értékes nyeremények várták a keszthelyi kikötőbe látogatókat, akik sétahajózás közben is megcsodálhatták a 130 éves Helka hajót és a Balaton nyugati medencéjét.

Az utasok biztonságára a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) is figyelt, hiszen a BAHART és VMSZ már 22 éve közösen dolgozik azért, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava. A BAHART a keszthelyi kikötőben biztosít helyet a szakszolgálat hajóinak munkájuk minél hatékonyabb ellátásához. A hajós szolgálat több bázissal, összesen tizenegy hajóval és magasan képzett szakszemélyzettel van jelen a Balatonon.

2021. július 3-án veszi kezdetét a BAHART 2021-es hajózási főidénye. Július 3. és augusztus 30 között, 8 héten keresztül a kedvelt programhajók – bulihajók 9 kikötőből heti 19 alkalommal, varázshajók 8 kikötőből heti 8 alkalommal – is elérhetők lesznek. Sétahajó szolgáltatást 15 kikötőből heti 268 alkalommal kínál a jubiláló BAHART. A települések között közlekedő menetrendi hajójáratok 16 kikötőből várják a kirándulni vágyókat. Az év minden napján elérhető kompszolgáltatás június 11. és augusztus 29. között 6.40 és 23.40 között üzemel a két part között.

A BAHART az idei évben változatlan díjszabással, megújított hajóparkkal, SZÉP Kártya elfogadással, és ismételten KAJLA kedvezményekkel várja az utazóközönséget.

A jubileumi eseménysorozat keretében továbbra is megtekinthetők az állandó kiállítások 3 kikötőben, Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban, és augusztus 13-ig várják a pályaműveket az országos művészeti pályázatra is.

Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2021-ben is!

TUDTA-E? HELKA nosztalgiahajó
- Az először csavargőzösként üzembe állított hajó megépítésére 1890-ben kapott megbízást az újpesti schoenichen-féle hajógyár.
- A Budapestről alkatrészenként Siófokra szállított és ott összeszerelt hajót 1891. június 28-án bocsátották vízre.
- A Helka és testvérhajója a Kelén, Fáy András „Sió” című tündérmeséjének szerelmespárjáról kapták a nevüket.
- 1945. március 23-án a nosztalgiahajó nem kerülhette el sorsát, a visszavonuló német csapatok a többi balatoni hajóval együtt Balatonfüreden robbantással elsüllyesztették.
- Még ebben ez évben kiemelték a vízből és Balatonfüreden, a BHRT Hajóépítő Üzemében újra üzemképessé tették. A balatoni hajózás megindulásának 100 éves évfordulójára 1946. szeptember 22.-én már a Helka nosztalgiahajó szállította a hajógyár munkásait a siófoki ünnepségre.
- 1980-ban kivonták a forgalomból és 1992-ig a szárazföldre kiemelve presszóként üzemelt Balatonfüreden.
- 1996-ban a 150 éves hajózás jubileum tiszteletére került újra forgalomba a Balatonon.
- A reformkori hangulatot idéző hajó szerepelt a Bujtor István rendezésében és főszereplésével készült Pogány Madonna című filmben.
- Jelenleg az egyik legrégebbi működőképes hajó, 35,22 méter hosszú és 5,28 méter széles, 120 fő befogadására alkalmas.


Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%