Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Beszámoló az 52. Kékszalag első napjáról

Érdekes rajt után, folyamatosan gyengülő szélben próbál haladni az 52. Kékszalag mezőnye. Vannak, akik még a kenesei bója előtt várják a szelet és vannak, akik már a keszthelyi fordítóbóját elhagyva haladnak a balatonfüredi befutó felé.





Csütörtök délelőtti események

Érdekes rajttal indult az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A keleties szél kedvezett az egytestűeknek, így a verseny kezdetén szorosan együtt haladtak a katamaránokkal. Az amúgy is gyenge szél Balatonkenesénél tovább csendesedett. A kenesei bóját elsőként Litkey Farkas és csapata vette a PreVitallal (11:01:02), őket követte az RSM2, harmadikként pedig az MKB-Prospex legénysége fordult a keleti medencében.

A siófoki pályajelet elsőként az RSM2 érte el (11:53:53). Nagyon látványos volt, amikor az MKB-Prospex (11:58:40) és a PreVital (11:58:41) mindössze egy másodperces különbséggel, centiméterekre egymástól érték el a siófoki bóját.





Csütörtök délutáni események

Sokan még Balatonkenese előtt hajóztak, amikor az élboly már javában Keszthely felé haladt.

A délután a szélvadászatról szólt. A siófoki pályajel után a Tihanyi-szoroson is az RSM2 csapata hajózott át elsőként. A katamarán ekkor körülbelül 10 perces előnnyel haladt üldözői előtt. Ezt az előnyt aztán sikerült tovább növelnie, 14:30-kor már fél órát vert rá az őt követő katamaránokra. A RSM2 mögött haladt a PreVital, az MKB-Prospex, a Racing Jango és a New Black Jack csapata. A Tihanyi-szoros után volt, aki az északi, volt aki a déli parton indult el a nyugati medence felé. Első egytestűként – 16 óra előtt pár perccel – a Principessa haladt át a Tihanyi csövön. Keszthelyhez közeledve az RSM2 sokat veszített előnyéből, egyre szorosabbá vált a küzdelem az élmezőnyben.




Csütörtök esti események

Az élbolyban vitorlázó csapatok kora este már a keszthelyi fordítóbójához közeledtek. A szélcsend miatt azonban nagyon lassan haladtak, végül 20 óra 8 perckor – 11 óra 8 perc 29 másodperces idővel - az RSM2 kerülte meg elsőként a keszthelyi fordítót.

A Keszthelyi-öblöt elhagyva az RSM2 haladt az élen, nem sokkal mögötte a PreVital és az MKB-Prospex csapata.

A balatonfüredi versenykoordinációs központban dolgozó kollégáink folyamatos kapcsolatban vannak a mentőhajók személyzetével. A versenyen csütörtök estig minden rendben zajlott, nem volt szükség a vízimentők segítségére.



A szélcsendes időnek köszönhetően az első éjszaka biztosan a vízen éri a versenyzőket.

Kitartást minden versenyben lévő csapatnak!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%