Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Elrajtolt az 52. Kékszalag

Ma reggel ötvenkettedik alkalommal rajtolt el a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, a Kékszalag.

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi rajtjához 535 hajó sorakozott fel, hogy a 9 órai indítás után megküzdjön a versenytársakkal, az időjárással és a 48 órás limitidővel.

Egyesületünk a korábbi évekhez hasonlóan, idén is felkészült vízimentőkkel, tapasztalt egészségügyi személyzettel, valamint megerősített diszpécserszolgálattal működő mentésirányítási központtal biztosítja Európa leghosszabb tókerülő versenyét. A versenybiztosítás gördülékeny lebonyolítását kollégáink a Balatonfüredi Yacht Club-ban felállított versenykoordinációs központból irányítják. A vízen 10 mentőhajóval, a hajókon összesen 35 fővel – vízimentőkkel, búvárokkal és egészségügyi szakszemélyzettel - kísérjük végig a verseny két napját.

A mezőny a rajt után északkeleti irányba, Balatonkenese felé indul, hogy elérje az első pályajelet. Ezt követően Siófok felé veszik az irányt, majd a Tihanyi-szoroson áthajózva megcélozzák a Keszthelyi-öblöt. Onnan újra északkeletnek fordulnak a csapatok, vagyis elindulnak visszafelé, hogy elérjék a balatonfüredi kikötő előtt kijelölt célvonalat. A versenyzőknek percre pontosan 2 napjuk, azaz 48 órájuk van arra, hogy teljesítsék a légvonalban közel 160 kilométeres távot.
Két nap a vízen. Ez idő alatt bármi előfordulhat: tűző nap, csendes eső, erős széllel érkező vihar, vagy akár teljes szélcsend. Az időjárás mellett az éjszaka és a váratlanul bekövetkező műszaki hibák is nehe¬zíthetik a csapatok dolgát. Kétség sem fér hozzá, hogy a Kékszalag komoly kihívást jelent a versenyzőknek fizikailag és mentálisan egyaránt.

Gyenge szélben zajlik a küzdelem. Jelenleg jelentős előnnyel, Keszthely felé haladva az RSM2 vezeti a mezőnyt. Az élenjáró katamaránt a PreVital, az MKB-Prospex, a Racing Django és a Back Jack csapata követi.

Vajon idén melyik csapat lesz az, aki elsőként hajózik át a célvonalon?

Jó szelet és balesetmentes versenyt kívánunk a csapatoknak!





Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%