Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Gyakoribbak a riasztások!

Az előző napokban egyre több esethez riasztották sürgősségi mentőhajóinkat. Itt a főszezon, a nagy meleg, a strandokon sok a fürdőző. Ilyenkor, érthető módon mindig megnő az ellátandó eseteink száma is.

Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy akik a strandot választják kikapcsolódásuk helyszínéül, fokozottan vigyázzanak magukra, családjukra, ismerőseikre. A nagy meleg, a víz hőmérséklete, az időjárás, a frontok, a finom ételek, italok túlzásba vitt fogyasztása, mind-mind befolyással vannak a szervezetre. Fontos, hogy akiknek ismert, krónikus betegségük van, mindenképp tartsák be az állapotuknak megfelelő életmódot a strandolás ideje alatt is. Például ne felejtsék el bevenni a gyógyszereiket, fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot (vizet!), a tűző nap helyett az árnyékos helyeket keressék a parton, ne terheljék túl a szervezetüket és, ha van speciális étrendjük, akkor azt a strandon is pontosan tartsák be.



A szabadság idején sokszor jobban „elengedik magukat” a nyaralóvendégek. Kicsit kitolják a határokat, bátrabbak, többet engednek meg maguknak, mint máskor. Például „buliból” sekély vízbe fejest ugranak, vagy a vízibicikliről felhevült testtel csobbannak be a mély vízbe, esetleg elalszanak egy gumimatracon, amit időközben elsodor a szél, úgy, hogy észre sem veszik. A felelőtlen magatartásnak komoly következményei lehetnek.

Hamar megvan a baj, ezért tegyenek meg mindent, hogy megelőzzék azt! Figyeljenek magukra, figyeljenek egymásra és tartsák be mindig a fürdőzési szabályokat!


Fotó: VMSZ Média

Baj esetén pedig azonnal hívják a vízimentőket, a +36 30 383 8383 – as segélyhívó számon, vagy használják az ingyenesen letölthető BalatonHelp alkalmazásunkat!

Linkajánló



Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%