Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Kerti pancsoló és a biztonság

Magyarországon szerencsére kevésbé jellemzőek az otthon felállított gyerekpancsolókban történt balesetek, de Nyugat-Európa bizonyos országaiban már jogszabályhoz kötött, hogy a pancsolókat és kisebb medencéket – a balesetek elkerülése érdekében – körbe kell keríteni.



Igaz már augusztus vége van, de még javában tart a meleg. Nagyon sok kisgyermekes család kertjében van felállítva kisebb, vagy nagyobb kerti pancsoló, melyben a kisgyerekek felügyelettel tartózkodnak a pancsolás ideje alatt. Ám gyakran előfordul, hogy amikor a család épp a házban tartózkodik, a kicsik a szülők tudta nélkül kiszaladnak az udvarra. Elég például egy megcsörrenő telefon, ami egy pillanatra eltereli a felnőtt figyelmét és a gyermek már kint is van a kertben.

Éppen ezért szeretnénk bemutatni egy egyszerű és nem túl drága lehetőséget arra, hogy miként tehetjük biztonságossá a kismedencét akkor is, amikor nem tartózkodunk a kertben.

A képen egy kisebb méretű, boltban vásárolt pancsoló látható, melyet egy régi járóka elemeivel kerítettek körbe. Ez az egyszerű megoldás segít biztonságosabbá tenni a pancsoló környékét akkor, amikor egy úszni nem tudó kisgyerek felügyelet nélkül megy ki az udvarra.

Vannak háztartások, ahol ennél nagyobb medencét állítanak fel. A nagyobb medencékhez jellemzően létra kell, hogy be lehessen mászni a vízbe. Ilyen esetben fontos, hogy a szülők gondoskodjanak arról – ha épp nem használják a medencét –, hogy a létrát vegyék el és tegyék félre, így a kicsi nem tud felmászni a vízhez. A kisebb pancsolókhoz viszont – mint, amilyen a képen is látható – nem kell létra, pont ez a veszélye, hogy egy kisgyermek felügyelet nélkül is be tud mászni a vízbe. Ebből aztán komoly baj is lehet.

A szezon még tart, jó pár meleg nap áll előttünk, így aki teheti, gyermeke biztonsága érdekében próbálja megoldani a kerti pancsoló elkerítését.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%