Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Kihívás teljesítve! Ilyen volt a mi Tetris Challenge-ünk

Hódít a közösségi oldalakon a Tetris Challenge névre keresztelt – főleg rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak szóló – kihívás, melynek lényege, hogy a kihívottaknak olyan fotót kell készíteniük, amely felülnézetből mutatja be egy járművüket és annak teljes felszerelését, beleértve a legénységet is.

Pár napja a Magyarországi Légimentésért Alapítvány hívott minket játékra. Természetesen örömmel vállaltuk a feladatot.

Ötleteltünk, milyen kreatív képpel állhatnánk elő. Mindenképp olyan közegben szerettük volna elkészíteni a képet, amely ránk, vízimentőkre leginkább jellemző, így nem is volt kérdés, hogy nekünk a vízen kell bemutatnunk a felszerelésünket. Az ötletből aztán egy igazán egyedi és rendhagyó kép született. Azt gondoljuk pont ettől is jó ez a játék, hogy a kihívottak belevihetik egyéniségüket, kreatív ötleteiket.




Úgy tűnik nem lőttünk mellé, a kép pár óra alatt nagyon népszerű lett az interneten. Őszintén örülünk, hogy az általunk készített fotó ennyire elnyerte az emberek tetszését.



Szeretnénk néhány háttér-információval szolgálni arról, hogy is készült a kép és mi látható rajta, hisz mi nem a klasszikus értelemben vett „tetrischallenge-s stílusban” pakoltunk ki.

A kép a hajós szolgálat nyári ügyeleti rendjének utolsó napján (szeptember 29-én), még a szolgálatba lépés előtt készült a Rupert állomáshelyén, Alsóörsön. (A hajó 2019. szeptember 30-tól a 2020-as nyári szezon kezdetéig készenléti ügyeletben lát el szolgálatot a Balatonon.) Az aznap szolgálatot teljesítő kollégák nagy örömmel vágtak bele a nem mindennapi feladatba. A kép elkészítésében a VMSZ által használt egyik mentődrón volt segítségünkre, melyet Balázs László kollégánk nagy szakértelemmel irányított.




Fotó: VMSZ Média

A képen a Rupert sürgősségi mentőhajónk látható, amint 5 fős legénysége (1 fő hajóvezető, 1 fő navigátor, 1 fő matróz és a 2 fős egészségügyi szakszemélyzet) a Balaton vízén lebegve kapaszkodik az oldalába, miközben kezükben tartanak egy-egy, a sürgősségi betegellátásban használatos felszerelést. A képen látható egy aquaboard (vízen úszó, speciális hordágy), egy sárga Peli (vízhatlan) láda, melyben gyógyszerek és vénás készítmények vannak, a fekete, szintén vízhatlan ládákban egyebek mellett defibrillátor, EKG készülék valamint a légútbiztosításhoz szükséges eszközök találhatóak. A legénység speciális, vízhatlan védőruhát visel. Ezek a ruhák kényelmesek, maximálisan vízhatlanok, így könnyű mozgást és száraz érzést biztosítanak az őszi, téli hónapokban elvégzett mentési munkáink során.




Köszönjük a kihívást, nagyon élveztük a kreatív munkát. Kellenek ezek a pillantok, amikor kicsit lazíthatunk és a munkán kívül, egy másik területen is egy csapatként működhetünk együtt. Nagyon jól éreztük magunkat! Még egyszer köszönjük minden résztvevőnek a közreműködést! Ismét egy jó kis csapatmunka volt!




Fotó: VMSZ Média

A kihívás láncát természetesen mi sem szakítjuk meg! Kíváncsian várjuk, milyen képpel rukkol majd elő a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%