Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Közlemény

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának tevékenységét érintő sajtóhírek pontosítása, kiegészítése

Tar Mihály, VMSZ Szóvivő közlése:

Július 23-án reggel az M1 televízió reggeli műsorában elhangzott mondatommal kapcsolatban megjelent, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjeként állítottam, hogy idézem a megjelent szöveget: „Évente három-négyezer embert kell kimenteniük a vízimentőknek Magyarországon - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.”

Miután ez az állítás így nem hangzott el, hogy idézem ezt is szó szerint: „ … úgy látjuk, hogy 3-4 ezer körül van a mi mentéseinknek a száma.”

Ezt követően – az én hibámból – nem történt meg ennek az adatnak (értsd: mentések száma) a kibontása, mely így okot adhatott olyan félreértésre, amelyből a valótlant tartalmazó kijelentést sikerült általam elmondottnak megjelentetni.

A 3-4 ezer mentés szám valós, de ez NEM ENNYI VÍZBÓL KIMENTETT EMBERT JELENT!

Nagyon sokszor, nagyon sok helyen elmondtam és kollégáim is elmondják amikor mentés számról beszélünk, hogy ebben a számban döntő részben, 90-95 százalékban nem vízből mentések szerepelnek. A 3-4 ezres számban a kagylóvágásos apró sérülésektől, a focizás közben megrándult boka ellátásán át, a parton összeeső ember újra élesztéséig minden benne van.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata mentőtiszti gépkocsit is üzemeltet, melyet az Országos Mentőszolgálat riaszthat, szükség esetén akár 20-25 km-re is a Balaton partjától. Az így végrehajtott ellátás is szerepel a mentési számaink között.

A sürgősségi mentőhajóinkat is riasztja az OMSZ olyan esetekhez, amelyek a parton történő sérült, vagy beteg gyors ellátását igénylik. Ha ez víz felől gyorsabban megoldható, mint szárazföldről, vagy a levegőből, akkor is a hajóink személyzete érkezik és segít azokon, akiknek szükségük van erre.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata mindezek mellett az ország számos szabad vízén, vagy medencék mellett teljesít szolgálatot. Uszodák, szállodák, Vízi élményparkok kérik szolgáltatásunkat és az itt végrehajtott beavatkozások is a mentéseink számát gyarapítják, melyek döntő többsége megint csak nem vízből történő mentést takar.

Mindezek után kérem a Tisztelt Szerkesztőségeket, hogy a fenti, a valóságban elhangzottól eltérő, tartalmában pedig félreérthető kijelentést az általam leírtakkal kiegészíteni szíveskedjenek azért, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a valós információk birtokában ítélhessék meg a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának, mint a feladatot ellátó egyesületnek, valamint munkatársainknak a tevékenységét!

Mindezek mellett természetesen szívesen állok bármelyik szerkesztőség rendelkezésére, amennyiben szeretnék a fent leírtakat bármilyen formában – interjú, telefonos interjú, stúdióbeszélgetés stb – közzétenni és a félreértelmezett információt megfelelő kiegészítéssel, a valós tartalmat közzétéve megjelentetni.

Köszönöm a figyelmet!

Tisztelettel,

Tar Mihály, szóvivő
Vízimentők Magyarország Szakszolgátata
+36 30 38 30 100
tarmihaly@vizimentok.hu

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%