Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Mi is felvonultunk a Balatoni Hajózás Napján

Szeptember 18-án, a Balatoni Hajózás 175. évfordulójának alkalmából, a Balatoni Hajózási Zrt. megrendezte a balatoni személyszállító hajók kirajzását és díszszemléjét.

Ezt az ünnepséget csak 25 évente tartják meg, melynek részeként a BAHART hajóflottája mellett más személyszállító hajók is felsorakoztak Balatonfüreden, köztük két sürgőségi mentőhajónk, a Dunahelp Alfa és a Rupert is.

Reggel a kikötőben, indulásra készülve a Ruperten

Több ezren nézték a balatonfüredi Tagore sétányról, a kikötőből, illetve a nézőket szállító Szigliget nevű hajóról, amint a mintegy 30 hajó közel 750 méter hosszan felsorakozott a balatonfüredi part előtt. Az ünnepséget Széchenyi István születésnapjához közeli időpontra tették, hiszen a grófnak kulcsszerepe volt abban, hogy a Balatonon elindult a hajózás. Az első gőzhajó, a Kisfaludy, Széchenyi 55. születésnapján, 1846. szeptember 21-én futott ki Balatonfüredről.





Most szombaton a hajók reggel 7 órától gyülekeztek a Siófoki kikötő előtt, majd együtt indultak el Balatonfüredre és álltak be a horgonyzási tervben előírt helyükre. A díszszemlén résztvevő két sürgősségi mentőhajónk abban különbözik a mentőhajóflottánk másik 10 hajójától, hogy ezeken nem csak vízimentők, hanem egészségügyi személyzet is dolgozik (mentőtiszt és mentőápoló mindig, illetve gyakran orvos is). A Dunahelp Alfát, ami a pandémia miatti turisztikai terhelés miatt szolgált ebben a szezonban a Balatonon, és a Rupertet a partról is fel szokták ismerni az emberek: neonsárga kabintest magasodik a szürke színű hajótestre, melyen jól látható piros sáv húzódik.

Dunahelp Alfa



A Balaton legnagyobb hajózási cégével kiváló munkakapcsolatban vagyunk, kölcsönösen segítjük egymás tevékenységét. Köszönjük szépen a BAHART-nak, hogy meghívott minket az ünnepségre!

kép: Tóth Balátzs
kép: Tóth Balátzs

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%