Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Minket támogat, aki a Szabó & Fia borait veszi a SUP VB ideje alatt a borutcán

Ezen a hétvégén rendezi meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az ICF SUP világbajnokságot Balatonfüreden. Ötven ország 480 versenyzőjére vigyázunk. Az ezzel egyidőben zajló borfesztiválon az egyik családi borászat bizonyos tételeinek eladásából a mentőmellény kampányunkat támogatja.



A SUP szakág történetében ez a második világbajnokság. A versenyen gyorsasági, hosszú távú és ügyességi futamokban állhat rajthoz az ifjúsági, felnőtt és masters korosztály, és a profikon kívül amatőr versenyzők is nevezhettek. A tegnap kezdődött versenyt egy gyakorló nap is megelőzte, már azon is ott voltunk mentőhajóinkkal, ezek közül egy sürgősségi mentőhajó, melyen orvos és mentőápoló is szolgál. A versenyszámok mennyiségétől függően 3, illetve 4 hajóval biztosítjuk az eseményt. Két búvárkollégánk is ott van az egyik mentőhajón arra az esetre, ha valaki elmerülne.





A hosszú távú verseny Balatonfüred - Tihany - Gödrös között zajlik szombaton, a pályát szakaszosan figyeljük közösen a vízirendészet és a versenyt szervezők motoros hajóival.

A sprint versenyszám közvetlenül a Tagore sétány előtti 200 méteres pályán zajlik, így jól látható a partról. Ahogyan a technikai versenyszám is (ezt majd vasárnap rendezik), ami részben gyorsasági, de nagyrészt ügyességi feladat, ahol cikkcakkban elhelyezett bójákat kell megkerülni egy 1 kilométer hosszúságú pályán.





Ezzel egy időben a Tagore sétányon egy számunkra nagyon fontos rendezvény zajlik. A Balatonfüredi Önkormányzat borfesztiválja azért áll a szívünkhöz közel, mert aki megveszi a Szabó & Fia borászat Virgonc elnevezésű gyöngyöző borát, vagy egy juhfarkkal, illetve a Füred elnevezésű olaszrizlinggel együtt csomagban vásárolja meg, az a #egyeletemegymellenyem kampányunkat támogatja.



A Szabó & Fia Borpince egyik borásza, Szánti Zsuzsa az egyik legtapasztaltabb hajóskapitány kollégánk, egykori elnökségi tagunk, Szánti Kálmán lánya.

„A vízimentők kiskoromtól az életem részét képezik, 3 éves voltam, amikor apukám vízimentő lett” -mondja Szánti Zsuzsa.” Úgy nőttem fel, hogy imádjuk a Balatont, de azért ez egy veszélyforrás is, ezért komolyan kell venni. Számomra nagyon emlékezetes volt például a 2011-es Kékszalag, amikor tucatszám szedték ki a hajókat a nádasból a vihar miatt. Nagyon megörültem, amikor idén nyáron elindítottátok a mentőmellénykampányt, és sokat gondolkoztunk a férjemmel, hogy hogyan tudnánk ezt segíteni. És amikor meghívtak minket erre a borfesztiválra, akkor rögtön tudtam, hogy ott kell valahogy csatlakoznunk ehhez. Átgondoltam, hogy milyen boraink vannak, és leginkább a Virgonc nevű gyöngyöző borunkat tudnám egy vízimentővel azonosítani: hiszen friss, lendületes, de ugyanakkor, amikor a helyzet megkívánja, a kellő komolyságot is tudja hozni.”

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%