Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Munkánkról most kollégáink képei mesélnek

Augusztus elején vízimentőink körében meghirdettünk egy fotópályázatot. A téma a vízimentő munka bemutatása volt.

A pályázat lezárultáig hat kollégánk küldte el fotóit a meghirdetett témában. Bízunk abban, hogy az ő képeiket látva vízimentőink közül jövőre talán többen is kedvet kapnak ahhoz, hogy gépet ragadjanak és megörökítsenek egy-egy különleges pillanatot, amit szívesen megosztanak majd másokkal is. Az idei pályázóknak köszönjük a részvételt és azt, hogy képeiken keresztül megmutatták nekünk, mit jelent számukra a vízimentő munka.

Cseh Krisztián fotója egy történetet mesél el arról, hogy mennyire magáénak érzi a vízimentő azt a strandot ahol dolgozik és milyen jó kapcsolat alakulhat ki egy-egy szezon alatt a vízimentő és a fürdővendégek között.

Cseh Krisztián képe

Hajabács Botond képei a katamarán-szolgálat különböző hangulatait mutatják be. Az első képet a kétharmados szerkesztés és a feszes egyensúlytartás, a második képet pedig a megdöntött irány és a színek teszik érdekessé.

Hajabács Botond képei


Libicki Éva képeiről sugárzik a büszkeség. A velünk dolgozó egészségügyi szakemberek igazi elhivatottsággal végzik munkájukat a mentőhajók fedélzetén is. Élvezik a hajós szolgálatot és egy csapatként dolgoznak velünk, vízimentőkkel.

Libicki Éva képei


Payer Olivér egy nehéz eszközmentés pillanatát ragadta meg nagy drámaisággal, amit a kép fényei, színei, komponálása szinte festménnyé nemesítenek. A jó pillanatban elkapott feszített tónusú képet a szürke árnyalatok szinte fekete-fehérré teszik. A monokrómban tartott kontrasztos képet nézve szinte bőrünkön érezzük a viharos szelet.

Payer Olivér képe

Somogyi Csongor pályázatra beküldött fotói a hajós szolgálat egy-egy pillanatát mutatják be. Az első kép komponálása szépen érzékelteti a hajó erejét és jól szemlélteti, hogy milyen érzés egy versenybiztosításon koncentráltan figyelni, minden pillanatban indulásra készen állni.

Somogyi Csongor képe

A második kép azt mutatja meg, hogy egy feszültséggel teli szolgálati nap után mennyire fogékony az ember a természet szépségeire.

Somogyi Csongor képe

Szőlősi Csaba egy erős képpárral szemlélteti, hogy milyen csodálatos látvány fogadja a strandi vízimentőket reggel a parton és azt, hogy milyen képpel ajándékozza meg egy nyüzsgő szolgálati nap után őket a Balaton.

Szőlősi Csaba képei


Tápay Bálint első képe egy izgalmas játék a többszörös expozícióval. A szépen, tudatosan komponált munka a különböző munkafázisokat jeleníti meg egymás mellett.

Tápay Bálint képe

A második kép pedig az mutatja be, hogy milyen az, amikor felnemesedik az egyik leghétköznapibb, legkevésbé szórakoztató munkánk, a lépcsőtakarítás.

Tápay Bálint képe

Vízimentőinken kívül szeretnénk bemutatni Gyenes Csaba fotói közül is néhányat. Igaz Csaba nem vízimentő, de annyira megfogta őt a strandi vízimentők munkája, hogy készített egy sorozatot a „Vízimentők egy napja” címmel. Ebből a sorozatból osztunk meg most három képet, amelyek azt szemléltetik, hogy milyen sok emberre vigyáznak vízimentőink nap, mint nap a strandszezon ideje alatt.

Gyenes Csaba képei



Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%