Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Népszerű az UNIQA - Vízimentő Program

Tavaly indult útjára az UNIQA és a VMSZ közös prevenciós programja, melynek keretein belül a strandolók megtanulhatják a laikus újraélesztést, megismerkedhetnek a mentőeszközökkel, hasznos információkat kaphatnak a vízi balesetek megelőzésének lehetőségeiről és megnézhetnek egy vízimentő bemutatót is.

Fotó: VMSZ Média

Az UNIQA közleményben számolt be a program eredményességéről, valamint készített egy kisfilmet is, mely a Roadshow-k hangulatát mutatja be.

Az UNIQA közleménye:

Régen a szakemberekre bíztuk, ma már mi is segítünk

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szerint egyre nagyobb az érdeklődés az UNIQA Vízimentők Programhoz hasonló kezdeményezések iránt. Bagyó Sándor, VMSZ elnök szerint ebben közrejátszik a szemléletváltozás is: régen kizárólag a szakértők vették ki a részüket a mentésből, ma már viszont egyre többen szeretnének segíteni a laikusok közül is.

Az UNIQA Vízimentők Program keretein belül 500-an tanulták meg a laikus újraélesztést és 2000 ember próbálta ki a vízimentéshez kapcsolódó ügyességi feladatokat, valamint nézte meg a vízimentők bemutatóit a révfülöpi és az alsóörsi strandokon. Az ingyenes eseménysorozaton gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek, a legügyesebbek pedig ajándékokat is kaphattak bátorságukért.

Bagyó Sándor, VMSZ elnök szerint ez a program az egyik legjobb példa arra, hogy a múlt rossz beidegződéseit felül tudjuk írni, hogy teret adjunk az új, jobb gyakorlatoknak:
„Harminc évvel ezelőtt inkább a szakemberekre bíztuk az újraélesztést, míg ma már azt mondjuk, hogy az a baj, ha nem teszel semmit, ha valakinek szüksége van a segítségedre. Ezzel kapcsolatban mi azt szoktuk hangsúlyozni, hogy az újraélesztést nem lehet elrontani, fontos, hogy végrehajtsuk. Mi azt tapasztaljuk például a balatoni strandokon, hogy összetartunk baj esetén és egyre többen segítenek. Ezt a tendenciát erősíti a biztosítóval közös programunk is: szerintünk a prevenció a legfontosabb. Minden esemény előtt lenne lehetőség megelőzni a bajt, többek között erre szerettük volna felhívni most is a figyelmet.”

Idén másodjára rendezték meg az UNIQA Vízimentők Programot július 19. és augusztus 19. között. A rendezvény egyik fő célja az volt, hogy rávilágítson, mindenki tehet a balesetmentes vízparti nyaralásért.

További információ:
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.
E-mail: info@vizimentok.hu
UNIQA Biztosító Zrt., Marketing és kommunikáció: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74.
E-mail: kommunikacio@uniqa.hu

A videó az alábbi linken megtekinthető:
https://youtu.be/sOgqWmAxqsQ

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%