Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Nők a fedélzeten

Interjút adott a Porthole online hajós magazinnak - a Women On Water Hungary kezdeményezés keretében - a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának első női mentőegysége.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Egyesületünk kötelékében olyan fantasztikus nők dolgoznak, akik profi mentőegységet alkotva vettek részt az 52. Kékszalag, valamint a Balaton-átúszás biztosításában.

A mentőhajók fedélzetén nem jellemző az, hogy nők teljesítenek szolgálatot. Ez azonban nem annyira megdöbbentő, mint az a tény, hogy a hazai és a nemzetközi vitorlásversenyeken is szembetűnően alacsony a női versenyzők részvételi aránya. Ezen szeretne változtatni a Women On Water Hungary közössége. A szervezetet Rápolthy Edit, Kovács Vica, Bernád Barbara és Michaletzky Luca alapították, akik maguk is aktívan vitorláznak.

„A Women On Water (WOW) Hungary célja, hogy növelje a nők részvételét és elismertségét a vitorlássportban, népszerűsítse a vitorlázást, mint szabadidős tevékenységet a nők körében és ösztönözze a lányokat a gyermek, ifjúsági és fiatal korosztályokban is a vitorlázás elkezdésére.” – olvasható a WOW Hungary bemutatkozásában.

A WOW közössége magenta színű lobogókkal szeretné felhívni a figyelmet a női vitorlásversenyzőkre, ezért egy, a versenylobogóhoz hasonló zászlót ajándékoztak azoknak a Kékszalagon induló csapatoknak, akiknek tagjai között női versenyzők is vitorláztak. A WOW lobogó a VMSZ női mentőegységének mentőhajójára is felkerült. A Fecske fedélzetén a verseny teljes ideje alatt Bagyó Nóra (hajóvezető), Dr. Dajka Dalma (orvos), Timm Andrea (mentőtiszt), valamint Bene Lili (matróz) teljesített szolgálatot. Talán meg sem kell említenünk, hogy mind a négyen képzett, nagy tapasztalattal rendelkező vízimentők.

Nóra, Dalma, Andrea és Lili a Women On Water Hungary kezdeményezés keretében nyilatkoztak a Porthole magazinnak. A cikk itt olvasható:
https://porthole.hu/cikk/12836-a-balaton-orei-nok-akik-garantaljak-a-biztonsagot?fbclid=IwAR35vtfpzzeVUZpbs8Ex36tiH-Llh_6UXskC-Iy3uftHQdmy4Y1xeeV5SGo

A Women On Water Hungary-ról további információkat itt olvashatnak: https://porthole.hu/cikk/12601-women-on-water-hungary-rolunk

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%