Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

ÓRIÁSI KÖSZÖNET! SIKERÜLT!!!

A gyűjtést ezennel lezárjuk.


Sajtóközlemény, 2019. július 18.

ÖSSZEGYŰLT A PÉNZ A VÍZIMENTŐK FLOTTABŐVÍTÉSÉRE


Az Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels 12 millió forinttal járul hozzá a hajóvásárláshoz



16 millió forintért vásárolhat két speciális, újszerű mentőhajót a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). A közösségi oldalon elindított felhívásukra 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze. A balatoni és magyarországi turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként az Opus Global Nyrt és leányvállalata, a Hunguest Hotels Zrt. elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett, ezért kötelességének érezte, hogy a felhívásról értesülve kipótolja a teljes vételárhoz szükséges összeget. A keszthelyi kikötőben lévő hajókat a jövő héten mutatják be ünnepélyesen a nyilvánosságnak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolásával nyílt lehetősége két speciális, használt mentőhajó megvásárlására. Az egyforma, 7 méter hosszú, 200 lőerős motorral felszerelt járművek tökéletesen illeszkednek a vízi sürgősségi betegellátó- és vízimentő rendszerbe. A hajók bármilyen időjárási körülmények között bevethetők, könnyen manőverezhetők, a fedélzet pedig tágas, így egyszerre akár 6-8 személy kimentésére is alkalmasak. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nem tervezte a flotta bővítését, a két speciális hajó megvásárlása különleges lehetőség számukra. Az alkalmi vételhez ezért a lakosság segítségét kérték. Felhívásukra 48 óra alatt 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze, amelyhez a jelentős turisztikai érdekeltségekkel rendelkező Opus Global Nyrt. és Hunguest Hotels Zrt 12 millió forinttal járul hozzá.

„Erőt és hitet ad a további munkánkhoz, hogy felhívásunkra alig 48 óra alatt ilyen sokan siettek a segítségünkre adományukkal. A szezon java még csak most kezdődik, jelenleg is zajlik Magyarország legnagyobb tókerülő versenye, a Kékszalag, és bár az elvárásoknak eddig is meg tudtunk felelni, a flotta bővítése nagy lehetőség a számunkra. Egyesületünk idén lesz 20 éves, a két hajó számunkra ezért olyan születésnapi ajándék, ami nagyon komoly elismerése a munkánknak. A munkatársaim nevében is szeretném megköszönni mindenki támogatását.” – mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

„Felelős vállalatként kötelességünknek éreztük azonnal válaszolni a felhívásra. A vízimentők gyakran saját szabadidejüket feláldozva, elhivatottságból dolgoznak azért, hogy a balatoni térségben mindenki biztonságban érezhesse magát a vízen és vízparton egyaránt. Az Opus csoport és a Hunguest Hotels a hazai turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett és adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a vízimentők önfeláldozó munkájához.” – tette hozzá Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. elnöke.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyesületként alakult meg Zánkán, 1999 őszén. A közhasznú szervezet célja hatékonyan segíteni a vízibalesetek felszámolásában és megelőzésében nemcsak a Balaton környékén, hanem az egész ország területén. Megalakulásuktól mintegy 3 ezer embert mentettek ki a vízből, a Balaton partján több mint 50 strandon, országszerte pedig több mint 80 helyszínen állnak szolgálatban vízimentőik.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%